• (bkz: citoles)
  • içinizdeki çocuğa çelme takın, burnu kanasın siz de pis pis gülün.
  • olduğunuz yerde kalın. bok mu var da çıkıyorsunuz. bu dünya ayık kafayla çekilmeyeceği gibi salim kafayla da çekilmez. hırka falan lazımsa bende bir tane yedek var, yeşillendirin gönderiyim.
  • mutlu olun.
    (bkz: lustral)
  • bir gün zaten eninde sonunda öleceğinizi düşünüp kalan zamanınızı en iyi şekilde yaşamaya odaklanın. yapmak istediklerinizi yapın. kendinizi canlı hissedin, yaşadığınızın farkındalığında olun. kendinizden ya da yaşamda olabilecek şeylerden, gelecekten, belirsizlikten, geçmişten korkmayın. sonuç hep aynı herkes ölecek. bu nedenle ölmeden önce tadını çıkarın hayatın.
  • git ve o kaltağı tekmele.
  • kendinizle başbaşa kalmak gibi bi saçmalık yapmayın içinizdeki şeyi kafanızda daha da büyütürsünüz onun yerine güvenilir bir dost veya aile ile durumu paylaşın. bu gibi durumlarda herşeye aşırı tepki gösterip sinirli olabilirsiniz kendinize hakim olmaya çalışıp çevrenizdekilerle aranızı bozmayın, sonra istemediğiniz kişilere abi böyle bi durum vardı o yüzden öyle davrandım kusura bakma deyip bütün olayı anlatmak zorunda kalabilirsiniz.içki içip kafa dağıtacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz bu gibi durumlarda içki depresyona girmenize sebep olan olaya daha da çok odaklanmanızı sağlar ve daha tehlikeli şeyler yapmanıza olanak tanır onun yerine içkiyi eğlenmek için için. bir süre sonra depresyona girme nedeniniz size saçma gelecektir ve olgunlaşmaya başladığınızı hissedeceksiniz o zaman yavaş yavaş depresyondan çıktığınızı anlayabilirsiniz. ve depresyondayken en dikkat etmeniz gereken şey depresyondayken sizi çok eğlendiren ve yapmaktan hoşlandığınız şeyleri yapmayın çünkü depresyondan çıktıktan sonra o şeyleri bi daha yapmak istemeyeceksiniz bunun nedeni de o aktivitelerin size depresyonda olduğunuz zamanları hatırlatacak olmasıdır. kendinizi müziğe vermeyin çünkü bütün şarkı sözlerine bi anlam yükleyeceksiniz ve dinlediğiniz şarkıları tekrar tekrar dinleyip o şarkıları da öldürceksiniz. bütün bunları söylüyorum ama pisikolojiyle uzaktan yakından alakadar değilim depresif biri de değilim sıradan bir mühendisim mutluyum umutluyum.
  • kafanızı bir kedinin boynuna gömün. göbeğini sevin, patilerini ısırın, mayıştırın, uyutun, kucağınızdayken kıvrılın siz de uyuyun.

    gözlerinizi açtığınızda pamuk gibi olmazsanız gelin beni bulun.
  • aşık olun.

    edit: arkadaş ne entry'e ne gareziniz var. aşıkken serotonin salgılamıyorsanız o zaman gidin o çok bahsettiğiniz nutella kavanozuna sarılın..
  • depresyona sebep olan kişiyi hayatınıza yeniden sokun ki döngüden çıkamayın.
hesabın var mı? giriş yap