• tam olarak depresyon olmasa da bazı şeylerin çok kötü gittiği, akşam yatağa girene kadar başarabildiğim kadarıyla hayatımdaki herkese en mutlu, neşeli halimi gösterdiğim, yatağa girince hıçkıra hıçkıra ağladığım zor bir dönemden geçiyorum.

    genelde kötü şeyleri anlatmamak ya da anlatamamak gibi bir çıkmazım var.

    ama bugün epeydir görüşmediğim bir arkadaşıma nasılsın diye sordum. amacım iyiyim girizgahından sonra onun da bana nasılsın demesi ve sonra ne var ne yok dökülmekti.

    tam planladığım gibi gerçekleşti konuşmanın seyri. malum soru geldi. ve ben yine her şeyi her harfinin arasına altına sıkıştırdığım bir "ben de iyiyim"'i salıverdim.

    sonra düşündüm..

    evet gerçekten anlatmak anlamsız. karşındaki asla anlayamaz. ne söylese gece senin yatağa girerken yaşadığın o anı değiştirmez.

    eğer yaşanacaksa bir acı, üzüntü yaşayın. iliklerinize kadar hissedin. bırakın sizden ne götürüyorsa götürsün.

    kendinizden taviz vermeyin. asla yapmayacağınız şeyleri yapmayın.

    hatta hiçbir şey yapmayın. yaşadığınız her neyse sizin bu durağan halinizden sıkılıp defolup gitmesi için bekleyin.

    kimseye, hele de size bunları hissettirenlere hiçbir şey anlatmayın. hele o salak saçma sosyal hesaplardan verilen atarlı laf sokmalara, dikkat çekme çabalarına girmeyin.

    çünkü inanıyorum geçecek. o yüzden geride bundan ne kadar az delil kalırsa o kadar iyi. bundan kendiniz olarak çıkmazsanız tek kaybettiğiniz bu hale sebep olan olmayacak. kendinizden de kaybedeceksiniz. ve bunun telafisi yok.

    kendime not...
  • öncelikle:
    (bkz: depresyona girmemek)
    en olmadı:
    (bkz: bi arkadaşa bakıp çıkmak)
  • nasılsın sorusuna sadece iyiyim diye cevap verenle konuşmayı uzatmamak gerektiğini öğrendim. eğer bu soruya iyiyim diye cevap veriyorsa anlatıcağınız derdinizi de yine kendi ego kabuğuyla dinleyecektir ; ama iyi fena değil ya sen falan diyorsa işte o zaman derdinizi anlatabileceğiniz şeffaflıkta birini bulmuşsunuz demektir.
  • bir şekilde hayatınızı etkileyebilecek kararlar vermekten uzak durmak.
  • kritik konular hakkinda karar alinmamali. hatta depresyon degil insan bir sekilde saglikli dusunemedigi hicbir zaman karar almamali,biraz beklemeli ki sonrasinda pisman olmamali aldigi karar icin.
  • stalk. ama yapılıyor
  • saç kestirmek sonrasında müthiş bir pişmanlık peydah oluyor üstelik hala uzamadı.*
  • (bkz: intihar etmek)
    depresyonda değilken de zaten yapmazsınız diye umut ediyorum.
  • yeni bir insanla görüşmeye başlamak.

    sonra deprosyandan çıkınca hoşçakal denilmesi yüksek oluyor. yaa ben boşluktaydım da biraz , kafam dağılsın dedim
  • hayatınızı tamamen değiştirecek kararlar almamaya özen gösterin. almak istediğiniz kararları bir kağıda yazın, kendinizi iyi hissettiğiniz bir anda gözden geçirin.

    kendinizi eve kapatmayın. başta evde biraz dinlenmek size iyi gelebilir ancak bu bir günü aşmamalı.
hesabın var mı? giriş yap