*

  • devletleri derinler yönetir. halk oy atar kendisi seçiyormuş hissi verilir. halbuki zemini hazırlayan derin devlettir. türkiye'nin erdoğan'a ihtiyacı vardı, şiir vs zemin hazırlandı ve başa geçti. 20 yıl ülkeyi yönetti ve artık yönetme süresi doldu.

    şimdi sıra yeni bir dönemde. bu yeni dönem için imamoğlu hazırlanıyor. önümüzdeki 20 yıllık süreci imamoğlu ve politikaları yönetecek.

    türkiye rotasını yeniden kırıyor. önemli olan geminin sürekli hareket etmesidir ve geriye dönmemektir. gemiyi hafif sağa ya da sola kırmak pek önemli değildir.

    gelen yorum ve mesajlar sonrası ekleme: burada derin devlet ifadesi çok komploya kaçıyor olabilir. ama kullanılabilecek en yerinde ifade buydu. siz bunun adına derin irade, milli irade de diyabilirsiniz. bu gerçeği değiştirmez. her ülkenin arkasında bir milli irade vardır. bu irade ya da güç, o ülkenin ayakta kalmasını ve millet ve ulus olarak yola devam etmesini sağlar. bu irade ülke içindeki sorunlarla ilgilenmez. ülkeyi isterse bok götürebilir. önemli olan ayakta kalıp varlığını devam ettirebilmektir. derin güçlerin tek varlık amacı budur. erdoğan ülkeyi 20 yıllık süre içinde ayakta tutmuş mudur? tutmuştur. hem de arap baharı gibi bir isyanın kapımızda olduğu, ülkelerin sınırlarını değiştirecek vakaların meydana geldiği bir dönemde erdoğan en optimum seçimdir. derin devlet bu tespiti çok iyi yapmıştır. ülke bölünmemiştir. hatta yıllardan beri bilinen ordu, polis ve bürokrasi içerisindeki fetö varlığı temizlenmiştir. bu süreçte maalesef kırılan bazı yumurtalar olmuştur ama en nihayetinde devlet ve millet ayakta kalmıştır. şimdi biz bu sürecin sonundayız.

    yeni dönemi bu dönemin dinamiklerine uygun birinin sırtlaması gerekmektedir. ve bu kişi imamoğlu'dur. tüm ülke bu isim altında erdoğan ismi altında toplandığı gibi toplanacaktır.

    derin devlet gizli bir örgüt değildir. bizatihi bir ulus iradesidir ve kendiliğinden tecelli eder. bu iradeye devletin en başından en küçük birimine kadar herkes -bilmeden de olsa- dahildir.
  • kurtlar vadisi izlemekten beyni süngere dönen kişi beyanı.
  • türkiye'de derin devlet mi kaldı diye tepki vermeme yol açan iddia.

    edit: ne çok derin devlete inanan adam varmış.. mesaj kutusu doldu resmen.. yalnız bu arkadaşlra şunu söylemek istiyorum, benimle aynı şeyi analizleri bir bir çıkan, usta gazeteci ruşen çakır da söylemiş.. tabii o daha bilimsel söylemiş, benim gibi sms mesajı yazar gibi değil ama sonuçta aynı şeyi söylemiş..

    https://youtu.be/bkgufexkvrq?t=250
  • ben mansuru tercih ederim
  • her dönem uydurulan hikayedir, maksat uzun adamın küsmeye başlayan seçmenini tekrar bir araya getirmek, ortak düşman üzerinden gazlamaktır

    sonuçta bu kitle düşünme becerisine sahip olmadığından, ortaya derin devlet abd komunist rusya israil siyonist vb laflar karıştırılıp bir şey atılınca büyük resmi gördüğünü zannedip her şeyi unutup tekrar uzun adamın yanında olacaklardır
  • (bkz: derin devlet ince'yi getirmek istiyor)

    derin devlet bi karar ver artık amk!
  • velev ki doğru önerme;

    1) 17 yıldır derin devlet tarafından mı yönetiliyoruz? (evet tarafından)

    2) derin devlet başkanlık rejimi ile yönetilen bir devleti manipüle edebiliyorsa o zaman zaten aslında degisen bişey yok baştakininnbir onemi yok mu deniyor o zaman neden hala bu iktidar kavgasi?

    3) diyelim ki mevcut 17 yıllık iktidar derin devletin bir projesi idi, ama derin devleti bitirmeye çalıştı simdi de proje olarak kapatılmak isteniyor, bu yapılabiliyor ise, yani derin devlet by pass edilebiliyor ise sonucta gelecek yeni insanlar da bunu yapabilir, zaten eldekinin donemi doldu, yani bir cehre mecburen yeni icraatler yapmak zorunda, bu da ama kısa ama uzun vadede kazanç demek. bkz akp nin 2002 - 2009 kalkinma planları.

    4) "nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça"
  • suriye savaşı'nın ırak savaşı'nın olacağını öngörüyorsunuz.
    türkiye kürtlerini bir şekilde üniter yapının içinde tutman lazım.
    kemalistlerle mi girersin, islamcı ile mi?
    o günlerde bir grup etnik kimlik siyaseti yapıyor, diğeri ümmetçi.

    yeni bir dönem. yeni bir siyasete ihtiyaç var.
  • tayyip erdoğan’ı cfr, saros, ab , cıa, mossad, fetö getirdi bu türkiye’nin derin devleti ise türkiye hiç bir zaman türkiye olamamış demektir.
hesabın var mı? giriş yap