• türkiye örneğinde %90 ve üzerinde görebileceğiniz bir durum. herhangi bir hastahanenin dermatoloji bölümündeki doktorlara bakınca bu bariz durumu hemen fark edebilirsiniz. bu durum dikkatimi çektikten sonra ankara ve istanbul'dan bazı hastahanelerin dermatoloji bölümlerine, sonra da iller bazında dermatoloji doktorları diye arattığımda bu durum çok daha belirgin bir şekilde göründü. kadın doktorların özellikle bu branşı seçmesi ya da erkek doktorların pek tercih etmemesinin nedenini bilen bir arkadaş varsa aydınlatırsa memnun olurum.

    --- edit sonrası ---

    1- "ağır vakası az, acili neredeyse yok, nöbetleri ağır geçmez. erkekler de tercih ediyor ama bu saydığım sebeplerden dolayı kadınlar ağırlıkta."

    2- "dermatoloji kadınlar açısından rahat ve temiz bir branş. ve puanı çok yüksek olduğu için o kadar yüksek puan alan erkekler daha çok gelir getirecek bölümleri tercih etme eğiliminde olabilirler, misal: plastik, göz..."

    3- "fiziksel açıdan kolaylığı ve lazer epilasyon gibi genellikle kadınlara yönelik kozmetik alanlarda ihtiyaç olması"
    --- edit sonrası ---

    edit: özel mesajlarla gelen fikirler içeriğe eklenmiştir.
  • ürologların genellikle erkek olması kadar büyük bir sorun değildir.
  • ezici bir kadın çoğunluğu yok bence şu anda. %60-%40 gibi olsa gerek
  • sadece kadın olsa yine iyi, problem şu ki hepsinin uzmanlık alanı botoks. hastanelerin dermatoloji klinikleri bildiğin güzellik merkezine dönmüş. ciddi bir cilt problemi olduğunda ilgilenebilecek kaç tane doktor var merak ediyorum.
  • resmi rakamlar:

    %66 kadın
    %34 erkek
  • evet gerçekten şaşırtıcı.yıllardır merak ettiğim sebebi yukarıda "nöbetinin olmaması" olarak açıklansada ; bu işin bir de zührevi hastalıklar boyutu da olduğundan her gün 50 çeşit xxxxx görmeye değer mi ? kolay gelsin ne diyeyim..
  • başvuranlarının çoğunun kadın olmasıyla ve işin niteliğiyle ilgili. haliyle, erkek dermatoloğun piyasada tutunma şansı daha düşük; kadın dermatoloğun müşteri bulma şansı daha fazla. konu ve iş olarak da erkeklere çekici gelen bir dal değil zaten; teknik yanı zayıf.
  • kesinlikle doğru olmayan genelleme. ancak buradaki yanılgının bence esas sebebi kadın dermatologların çoğunluğunun botoks, prp, mezoterapi vb. gibi estetik alanına da giren enjeksiyonları yapan daha kapsamlı muayenehanelerinin olması.

    diğer yandan erkek dermatologların muayenehanelerinde önemli kısmında bu tür hizmetler bulunmuyor ve hanımlar da bu tür hizmetler için dermatolog aradıklarında karşılarında kadın doktor buluyorlar, sonra da dermatologların genellikle kadın olması diye burada başlık türüyor.
  • cilt hastalıklarından kaporta boya modifiye konusuna dönüştüğü için normal sayılan durumdur. bir kısmı instagramda krem bok püsür de satar.
hesabın var mı? giriş yap