• haftanın 2 günü okul 5 günü tatil olsun diyen zihniyetin ders günleri için temennisidir. ayrıca bu temenniler sadece öğrencilerin değil öğretmenlerin de en büyük dileğidir. zira kar tatili olduğunda evlerde hoplayan çocuklar yanında evlerde hoplayan sevinçle birbirlerini arayan öğretmenler de mevcuttur.
  • uygulamalı cinsel eğitim dersleri programı için dile getirilen istektir *
  • kendini köle hissetmenin getirdiği bir dilek cümlesi. daha abartılı versiyonu için (bkz: hafta içi 2 gün hafta sonu 5 gün olsun)
  • çok geçmişte kalan okul zamanlarımda her dönem bunun için dua ettiğim ancak dualarımın karşılığını blok ders olarak aldığım hadise. *
  • lise öğrencisi isteğidir. üniversitede 2 saatlik blok ders soksalar bile tınmıyorsunuz.

    konu hakkında şöyle bir gözlemim olmuştu vakti zamanında.. lise zamanı, dersler standart 40 dakikayken 45 dk'ya çıkartılmıştı ve tüm öğrenciler o son 5 dakika içinde saçlarını başlarını yoluyor, sinir krizlerine giriyor, çeşitli rahatsızlıkları ortaya çıkıyor idi. ancak bu insanlar üniversiteye gittiğinde (anlaşılmaz bir şekilde) ilk yıllarda 1 saat süren bir dersten çıktıklarında "ee bitti mi yani? yeni oturmuştuk?" tadında bir havaya bürünüyorlar. artık hava değişikliğinde midir yoksa haftanın sadece yarısında ders gördüklerinden midir bilemeyeceğim. ancak şunu biliyorum hiç bir üniversite öğrencisi gidipte dersler 10 dakika teneffüsler 50 dakika olsun deme zahmetine girmez, girmedikleri derslerde onları kantinde veya koridorlarda yakalayıpta "neden dersinizde değilsiniz ulan siz" diyen bir müdür yardımcısı kavramı üniversitede zaten mevcut değil.

    kıssadan hisse: lisenin tadını çıkartın.
  • bu öneriyi getiren kişilerin okul hayatı bittikten sonra dünya türk olsun demeleri de olasıdır
  • "dersler 10 dakika tenefüsler 50 dakika olsun", ülkemiz cahil kekolarla dolsun şeklinde tamamlanması gerekendir.
  • ama gerçekten şu tenefüslerin uzaması gerekiyor ben daha ayağa kalkana kadar zil çalmış oluyor.
  • günde aralıksız 12 saat çalışacak, amele adayının(yaka rengi ayırt edilmeksizin) isteğidir. bir öğretmen olarak beni alakadar etmez.(zaten kimse bana sormayacaktır.) 10 dk da olsa 40 dk da olsa, aynı saat ücretini alacağım. ders saati, öğrencinin yararına ayrılmış zamandır. kaybın da kazancın da ona ait olduğunu anlamıyorsa, sonuçlarını öğrenim hayatından sonrasında toplar.
  • bu öneriyi getiren kişi bence okulu tamamen bıraksın da derslere hiç girmesin. bu istek ile ondan zaten bir şey olmaz.
hesabın var mı? giriş yap