• sosyal medyada karşılaştığım korkutan paylaşım. ölüm gibi bir büyüklerin atlatamadığı bir korkuyu çocuklara bu şekilde göstermek anlatmak yanlış geldi bana.

    link : kefenle ders

    edit: yanlış bilmiyorsam imam hatip lisesi değil anadolu lisesi.
    benim değinmek istediğim nokta defnedilmeyi anlatırken de canlı canlı gömecekler miydi öğrenciyi?

    sembolik olarak anlatırsın ya da manken koyarsın anlatırsın. eşıfmanlı hoca gibi bilmem neyle anlatırsın ama öğrenciyi kefenlemen yanlış..
    insan sağlığı için mr makinesine girince bile panikliyor.

    mesleki lise değil ki burası.
  • pamugu kim tikmis acaba
  • lise öğrencilerine din ve ahlak bilgisi dersinde verilmiş olan derstir. gayet normal bir bilgidir bu verilen. sonuç itibarıyla ölüm; tüm canlıların gerçeği ve öldükten sonra da dini inançları gereğince ölü kimseler, bu ritüelde defnedilmelidir.

    bunun insan veya çocuk psikolojisini etkileyecek durumda olduğuna karar verecek okullarda bilumum sayıda rehberlik, psikolojik danışmanlık vs. hocaları bulunmakta zaten.

    hele ki türkiye'de milli eğitim bakanlığı'na bağlı tüm okullarda eğitim veren hocalar, öğretmenler; belirli bir pedagojik formasyondan geçmektedirler. onlar bunun sonucunun ne boyutta olacağını bilmiyor da; siz biliyorsunuz ekşi sözlük'ün değerli sivri bireyleri.
  • o değil de (bkz: kasaplar camii) güldürdü.
  • din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde öğretilebilir. gayet doğal bir durum.
  • ölümü yeniden ve taaa içlerinde hissettikleri için müteşekkirlermiş. keşke hap kadar öğrencilerinize biraz da yaşamıa sevincini,mutluluğu, saygıyı, paylaşmayı, doğa sevgisini, insanca varoluşu hissettirebilmeyi deneseniz de bu yüzden gururlu olsanız. ne geçti şimdi elinize, bir bebeyi kefenlediniz diye neden bu kadar mutlu oldunuz? siz ışığı bilmiyorsunuz diye herkes mi karanlıkta yaşasın?

    *yukarıda bir arkadaşımız da demiş ki o kadar pedagog var, uzman var meb'de, onlar bilmiyor da siz mi biliyorsunuz diye. işte bizim eğitim sistemimizin temeli, bizden beklenen tam da budur. sorgulamayın, eleştirmeyin. devlet ne eylerse doğrusunu, güzelini eyler, hata yapmaz. hata varsa sendedir, bizde değil. düşünmekten, fikir beyan etmekten korkmayın gençler. hiçbirimizin bilmediğini bilenler, bize alternatif bakış açıları kazandıracaklar var aranızda. bu fikirleri duymak isteyen, meraklı onca insan da var. aldırmayin kimseye, yazın, çizin korkmadan utanmadan.
  • imam hatipte başı açı kız da okur, yapacağı meslek gereği kefenleme eğitimi de verilir. o zaman aşçılık meslek okulunda da hayvan pişirmek öğretiliyor diye yaygara koparalım, veya ne bileyim, hemşirelik ve doktorluk okullarında da adam kesmenin (cerrahi) öldürmenin birbir yolu öğretiliyor, orayı da kapatalım, katile ihityacımız yok nihayetinde, ben gördüm bir hemşire vardı, kan alıyordu gelenlerden kamil kan...

    ilk entry sahibi için de: ölüm zor olabilir ama hayatın bir gerçeği ve kimin ne zaman karşılaşacağı belli olmuyor, korkulacak birşey olarak değil de bu şekilde bakabiliriz. bunları yazan kişi babasını 2 yaşında kaybetmiş bir insan...

    anlayamacaklar için peşinen dipnot: ağır ironi içermektedir. ironi kelimesini lütfen arama motorları vasıtasıyla aratınız...
  • dincilerin meselesi ölüm ile insanları sürekli korkutmak, miliyetcilerin meselesi vatan elden gidiyor ile ortalığı her seferinde velveleye vermelidir. çokta şaşırtmamış bir uygulama.
  • herkesin öleceğini unutmaması ve dünyevileşmemesi açısından güzel olmuş. ölümlü bir sınav dünyasında ateist kalmaya çalışan acizleri korkutmuştur.
  • ölümden cehennemde yanacağını düşünenler korkar. ateistler değil.

    imamlar için gerekli derstir. yoksa kol bacak kefenin dışında kalır rezil olursunuz. iyi çalışın dersinize.
hesabın var mı? giriş yap