• kraliçemiz, canımız, ciğerimiz, bir tanemiz rahmetli bergen ablamızın yorumu da ibrahim tatlıses gibi 10 numaradır. bergen sanki kendisi için söylemiş bu şarkıyı.

    -çilelere adım adım, yürüyorum dertli dertli.
  • bunu bir de arabeskin kralicesi biricigimiz bergen'den dinlemek gerekir. ramazan diye icmiyor agustos'un sonunu bekliyoruz di mi? aferin bize.

    http://www.youtube.com/…cekw9rprtw8&feature=related
  • sırf şarkının girişi bile full gaz. ibrahim tatlıses'e saygı duymama sebep olan 3-5 şarkısından biri. onun dışında, filmin afişinde melike zobu ile çekilmiş fotoğraflarında "fakiriz ama mutluluktan geberiyoruz" pozu neden bilmem içimi kıpır kıpır yapıyor her denk gelişimde.
  • çalmaya başladığı anda kendinizi 80'lerin ortasında, topkapı-bağcılar minübüsünde bulduğunuz ibrahim tatlıses şarkısı.
  • kanun yıldırım & ömer topçu’nun, alla records etiketiyle yayınlanan tekli çalışmasında yeniden yorumladığı şarkı.

    söz: gönül şen (özçarkçı)
    müzik: burhan bayar
    düzenleme: kanun yıldırım

    yusufcan özbilen imzalı klibi buradan izlemek mümkün.
  • tatlıses'in 80'lerde konserlere giriş şarkısıdır. misal
  • babam otobüs biletimizi almış abimle. o zamanlar otobüsle yolculuk yapmak, aşırı özel bir şey. anlatılmaz yani yaşanır. tanıdık sokmuş devreye, ön koltuk alınmış.

    setra otobüs. zannedersin maybach'a binmişim. üzerinde şekilli bir otobüs altı üstü. şoförün hemen arkasındayız. üstümüzde nadiren giydiğimiz kıyafetler. bayramlık tadında. şoför direksiyon çevirdikçe sanki uzaya gidiyorum. vites değiştirdikçe sanki hayatımı geride bırakıyorum.

    güneşin çocukları olarak doğduğumuz sıcak topraklardan serin batı'ya gidiyoruz. yol sürdükçe yeşil artıyor. ama hava da kararıyor. mersin antalya arasında virajlı yollar vardır, bilen bilir; sol tarafımız deniz. uçurumlar... yılan gibi kıvrılıyor otobüs yolda.. dolunayla aydınlanan gecede arada seçebiliyorum hepsini.

    antalya'ya yaklaşırken gün ışımaya başlıyor. yoğun bir sis çökmüş. deniz kokuyor. ağaç kokuyor. zannedersin ki bütün her yeri satın almışım.

    arada gözüm kapanıyor. gözümü açtıkça hafif müzik geliyor kulağıma. gün aydınlanırken ibrahim tatlıses'ten bir kulum işte şarkısı çarpıyor kulağıma. gözüm kapanıyor. o yolu komple izleyesim var.

    ne pandemi var, ne dolar 10 lira. gözlerim şişmiş. tek derdim muavinin arkada dolaptan çıkaracağı kola ve yanında vereceği top kek.

    birazdan otobüs duracak. bir tesise girip kahvaltı molası verecek. sebep ne bilmem ama şoförler otobüs dururken ısrarla ses açardı herkes uyansım diye. bir de üstüne anons yapılırdı.

    şoför blaupunkt marka teybin sesini açıyor. ve bu şarlı çalıyor:

    "ezdiler hep taş misali, gözlerimde çile seli, yaşadığım nerden belli, gecem dertli günüm dertli"

    ne zaman çalsa bu şarkı, mavi gömleğinin üstünde lacivert kravatıyla şarkının sesini açan kaptan şoför gelir. sarı, polo yakası kalkık, lacoste tişörtünün üstüne kırmızı mont çekip tiz sesiyle en parlak döneminde ibrahim tatlıses gelir. ne zaman antalya-muğla-aydın-izmir'den birine seyahat etsem bu şarkıyı çalarım.

    son teknoloji mercedes'te bile dinlemek hikaye. çocukluğumu, mercedes ve setra otobüslerdeki uzun ve heyecanlı yolculuğumu geri verin.
  • almanya konser versiyonu insanı gaza getirir.
    film müziği ağlatır.
  • ismail yk'nın, musicom prodüksiyon etiketiyle yayınlanan tekli çalışması.

    söz & müzik: ismail yk
    düzenleme: ismail yk

    vokal: açelya

    enes bilal taşçı imzalı klibi buradan izlemek mümkün.

    şarkının sözleri ise şu şekilde:

    “umutlarımız çoktan öldü
    gözlerimiz sanki kan gölü

    biz de böyle hep dertli dertli
    yanar ağlarız ah
    tutuşmuşuz duman duman
    çekeriz of of

    yakta beni öleyim
    vur da ben can vereyim
    çok mu şey istedim
    bırakıldık öyle

    biz de böyle hep dertli dertli
    yanar ağlarız of of
    tutuşmuşuz duman duman
    çekeriz of of

    ne haldeyiz kimse sormaz ki
    çektiğimiz acılar dayanılmaz ki
    yıkıldı dünyamız yıkıldı hayallerimiz
    beterin beteriyiz
    bundan daha acısı olmaz ki
    kalbimizi çaldılar
    birer birer yok oldular
    kimsesiz bıraktılar
    ya biz ya biz
    ya bize ağlamaktan başka ne kaldı ki”
hesabın var mı? giriş yap