• kaş'ın küçük çakıl plajının * * sağ mevkiinde yer alan, cennet köşesi gibi bir yer. kablosuz interneti de olması cabası.
  • kaş'ın huzuruna ve halen sahip olduğu maviliğe yakışan bembeyaz bir işletme. beyaz olduğu kadar da temiz. liman'ın hemen yanıbaşında kayalıklar üzerine konuşlanmış bu küçük yerden denize atlamak sıcak kumlardan serin sulara atlamanın tam karşılığı zira bulunduğu kayalıkların altından denize soğuk su karışmakta. bir yanda kaş, bir yanda meis adası, bir yanda gökyüzünün mavisi, bir yanda o soğuk suların serin rüzgarı, bir yanda ise limana girip çıkan teknelerin manevraları arasında (hele hele limana karşı ters dönüp geri geri girişlerini izlemenin ayrı bir zevki var) ara sıra çıkan carette caretteleri görüp heyecanlabileceğiniz de bir yer.
  • bu hissi püfür püfür uçuşan beyaz tüller verir. bir de çivit mavisi pencereleriyle beyaz evler. tiril tiril yazlık elbiselerle beyaz minderli geniş koltuklarda mojito içmek de. hamakta kıvrılmışken dalların arasından sızan güneş yakaladığı yeri ısıtır ya, o zamanlarda da olur bazen. bir şey daha varmış ruhu yükselten. o an sanki yeni bir hayatın başlangıcıymış gibi hafifleten.

    yakamozu sadece şarkısından bilirdim. ya o saklandı ya da ben görmesini bilemedim. kaş’ta çıktı karşıma. derya plajında demlenirken öylece önüme serpildi. gece karanlıkta olur zannederdim. oysa dolunay güneşin esaretinden kurtulduğu anda ortaya çıktı. karşıdaki kayalıkların altından bana doğru uzanıp yanıp yanıp söndü.

    bu anın fotoğrafı yok. bu yüzden şimdi kaş’ı ve derya beach’i anlatmayacağım. bu plajda akşamları kayalıkların üstünden meis’e karşı içilen şarapları, pink martini’nin o anlara şahane gittiğini, begonvillerden, limon ağaçlarından sızan güneşle mayışmayı, mayışınca çağlalara uzanmaya üşendiğimi, fatma’nın akşam üstü keklerini, derya’nın ali’nin mojitosunu, oğlak kolunu, fırat’ın neşesini de anlatmayacağım.

    anlatmakla olmaz. gitmek de yetmez. derya’nın parçası olmak gerek.
  • kendi işletme politikasından mıdır, yoksa çalışan garsonların cinsliğinden midir bilinmez; bu sene ciddi anlamda bozmuş mekan. çınarlar beach varken gidilmemesi gereken yer.

    uzun zamandır yaz tatillerimi kaş'ta geçiren birisi olarak çınarlar'ı daha çok severim. fakat daha önceleri derya'ya gittiğimde de anormal birşeyle karşılaşmadım. derya da gayet güzel bir yerdi. arkadaşım hep çınarlar'a gidiyoruz, bu sefer derya'ya gidelim değişiklik olsun önerisiyle mekana gidilir.

    iki kişi * mekana girilir. garsona benzer bir elemana "nereye oturalım" denir. hani yer göstersin diye. verdiği cevap; "şu gözüken yerler dolu, siz şuraya bakın orada bulursunuz belki"*...

    neyse adamı çok da sallamadan plajın öteki tarafına doğru gidilir. güzel bir yer görülür ve oturulur. 2 dakika sonra başka bir garson gelir. "pardon kaç kişisiniz" der. iki kişiyiz diyince, "ya biz burayı 4 kişilik gruplara ayırmıştık" gibi saçma bir cevap verir. sanki bizden başka iki kişi gelse yanımıza oturamayacakmış gibi.. nese "ee nereye geçicez" o zaman denir. "şuraya bakabilirsiniz" der ama yine yer göstermez...

    oraya gidilir. en öndeki yerlerin hepsi boştur. oturulur. yine gelir bu cins. "onlar rezerve ama, oraya oturamazsınız arka sıraya alsak sizi" *

    "tövbe tövbe, iyi o zaman ya ben sizle mi uraşacam çınarlara gidiyorum" denir ve çınarlara gidilir.
    gider gitmez bir eleman kapıda karşılar. "buyurun beyefendi şurada yer var güzel oraya alayım ben sizi" der. yani olması gerektiği gibi davranır. ingilizlerden 3 kuruş fazla para kazanacam diye türlü numaralara başvurmaz. plajın en güzel yerlerinden birinde yeri gösterir ve şukelayı alır.pizzası da derya'dan 10 kat daha güzel.

    sonuç: evet plajı güzel, yemekleri de fena sayılmaz. ama garsonları 5 para etmez ve bu mekana gitmemek için çok yeterli bir sebep. çünkü aynı güzel yemekler ve aynı güzel plaj hemen yanındaki çınarlarda da var. bir tercih yapmak durumundaysanız çınarları öneririm.

    not: önceki senelerde de çok kez derya'ya gitmiştim ve böyle bir tavırla karşılaşmamıştım. dediğim gibi sanırım bu seneki * garsonlarda ve/veya işletmecisinde sorun var.
  • guzel kas'in en guzel yerlerinden birinde, yemekleri vasatin ustu ama hizmetin bes para etmedigi, garip bir rezervasyon, yer tutma, garsonlarin sezlonglar icin adam begenme begenmeme gibi garip davranislari bulunan, guzel lokasyon kotu isletmeden muzdarip plaj/beach
  • kaşın fenomen barmeni cem'i bünyelerine katan; lezzet, servis ve müzikte kaliteli mekan
  • işletmek istediğim yer.
    çok net. yüzmeyi yemeyi içmeyi falan geçtim. o mekana sahip olmak istiyorum sadece.. hayallerimin mekanı resmen.
  • (bkz: rüya)
  • servis yapmaktan aciz garsonları barındıran yer. adamların ne sandalye getirmek, ne boş yer göstermek, ne de sipariş almak ya da getirmek anlamında bir yardımları dokunuyor. bildiğin tok satıcı olmuşlar. bir daha kaşa yolum düşerse uğramayı düşünmüyorum. oysaki düzgün bir işletmecinin elinde burası cennet olur.
  • pizzayi italyanlara birakmakta fayda gordugum mekan. bu kadar ceside; ondanda koyalim bundanda koyalim diyerekten (abi sogutuyosun) menu demişler.eh idare eder mekan.
hesabın var mı? giriş yap