• bir gül tarlasına baktığınız zaman, o güllerin hepsi sizin için aynıdır, uzaktan onlara bakarsınız, özelliği olmayan birçok gül görürsünüz, sonra da uzaklaşır, gülleri arkanızda bırakır gidersiniz bir daha asla onları düşünmeden... ama bir gülü evcilleştirdiğiniz zaman, o gül birdaha asla sizin için diğer güller gibi olmaz. diğer güllere baktığınız zaman uzakta sizi bekleyen kendi gülünüzü görürsünüz sadece, ve onu geride bırakmanın acısı... birine güvenmek, kendini açmak böyledir işte, açan da haklıdır, bundan kaçan da... kendim yazdim bunu... valla... geçen sahrada geziyodum aklima geldi...
  • kendinizi kilitlediğiniz kutunun anahtarını, üstelik siz dışarıdayken kaybetme hali.
  • sözlüktekinden bahsediyorsak kötüdür.

    sevgilinin, annenin ve babanın yazar olduğunuzu bilmemeleri hayrınıza olabilir. sonra her yazdığınızı takip eden eski sevgili durmadan sizi rahatsız edip; "şunu şunu yazmışsın ama, bik bik bik!" diye ötebilir.

    aman diyeyim, öyle bir hata yapmayın.
  • kimliği gizli olan bir kişinin, gerçek kimliğinin açığa çıkmasıdır.
  • kanımca en nadide örneklerinden birisi için;
    (bkz: #4391404)
  • sözlükteki nick için gerçekleştiyse pılı pırtıyı toplayıp anonim olunabilecek yeni bir nick almanın vaktinin geldiğini gösterir. sözlükteki nickinizin deşifre olması ya da en başından beri tanıdıklarınızca (eski sevgili, eş, dost, arkadaş, akraba vs) bilinmesi yazdığınız her şeyin başınızdan geçen bir olay olduğu ya da mesajın kendisine ithafen yazılmış olduğu sanrısına neden olur ve zaman zaman özel mesaj kutunuz sırf bu nedenle yeşile döner. çoğu zaman bu yeşile dönmesi iyi bir şeydir, çünkü en azından kendinizi açıklama imkanı sunar. her ne kadar entrylerin bir kısmı gerçekten bu amaca hizmet etse de, bir yerden sonra bu ayırımın yapılamaz hale gelmesi sizi bunaltır, yazmamayı teşvik eder.
    anonimlik bu yüzden güzeldir.
  • kendinizi ne kadar güzel gizleseniz de arkadaşlarınız gizlemiyorsa çaat diye gerçekleşebilen hede.
  • ekşi sözlük ahalisinin vazgeçilmez replikleri top 5'te yer alan eylem.

    -sözlük yazarıyım ama nickimi söylemem. sır. kimse bilmiyor. deşifre olmak istemiyorum.
    -bu nickimi herkes biliyor. rahat rahat yazabildiğim bir başka nickim daha var. onu kimseye söylemiyorum çünkü deşifre olmak istemiyorum.
  • sözlük ortamında, ipucu kelime avcılığını ustalıkla yapanların kurduğu bağlantı sonucu kimliğin ortaya çıkışı. kartal gözü böyle bir şey demek ki, ya da dünya küçükmüş gerçekten de. şaşkınlık.

    dün gece oğlum telefon açtı ve bana şu anda amerika'da değişim öğrencisi olarak bulunan üniversiteden bir arkadaşının '' minnoklokumcuk senin annenmiş'' dediğini söyledi. başkası için akbil basıp parasını almayan insan başlığını okurken denk gelmiş entry'me ve ''izmir -havaalanı- oğlunu yolcu etmek'' lafı onun sayfamda kısa bir tur atmasına neden olmuş (öngörüsü oldukça yüksek bir genç olmalı). oradan el emeği göz nuru bölümünde yer alan bir diğer entry de şıp diye yakalanmamı sağlamış.

    bütün bunları bana anlatırken tabii arada ''minnoklokumcuk ne ya...'' diye takılmadan da edemedi oğlum. '' utum utum utan e mi seçtiğin nick'den, rezil ettin beni'' demeyi de ihmal etmedi kahkahalar arasında. kel kadayıf*.
hesabın var mı? giriş yap