• seri olarak cekilen filmlerin, ilki haricinde olanlarin genel adi.
  • almanci lafi gibi.

    devam gitmek ( gitmeye devam etmek)

    ornek: "kuzen devam git" "mate devam calis"

    gurbetcilerin devam kelimesini kullanisina kulaginiz asinaysa devam filmi lafi weird inize gidiyor. boyle de laf bizzat duydum, weird ine gitmisti, babasina 'olta ne demek' diye soruyordu.
  • devamı çekilen filmlerin devamının, bazı kişiler tarafından beğenilmemesinin sebeplerinden biri, zannımca, filmin ikinci serisi çekildiğinde oluşan kavram bozulmasıdır. bir kavramdan, kendisini temsil etmesi beklenir. araya kavramla ilgili yan öğeler yerleştirilebilir, örneğin filmde müzik olabilir, bir miktar yazı olabilir. ama bunların hepsi, temelin üzerine inşa edilir, temelde kavramın kendisi, film olarak kalır. türler arası geçişte, temel sarsılmayınca, zihin bir bozulma algılamaz, çünkü diğer türler, birbirleriyle ilgisiz, kendi başlarına da bir türdür, filme eklenince, zihin bunu bir çeşitlendirme olarak görür; sevgili bilinçaltı, bu hala bir filmdir der.

    filmin devamı çekildiği vakit ise, bilinçaltı buna inceden ayar olur. e hani bu bir filmdi, şimdi bir diziye dönüştü der. kavram artık değişmiştir, izlenen, istemdışı bir dizi olarak algılanmaya başlamıştır. türlerarasıcılık da bu halde geçerli değildir; zihin, filmde bir müzik duysa ya da bir yazı görse, oh, çeşitlendirme yapmış, sıkıntı yok, beğenmek serbest diye düşünür dediğim gibi. fakat dizi ve film, doğa olarak birbirlerinden epey farklı da olsa, temelde ikisi de aynı ana kavramın iki kısmıdır, birbirlerine benzer türlerdir. film diziye benzerse, ikisi zaten halihazırda biçim olarak birbirine benzedikleri için, kafalar karışır, mevcut zihin, ulan dizi mi bu film mi şimdi diye düşünür ve algısı sekteye uğrar, eseri hatalı görüp, güzel bulacağı varsa da bulmaz. en nihayetinde, biçimi aynı doğası farklı bir tür, biçimi aynı doğası farklı öteki türe uygulandığında, bazı kişilerin beğenisini azaltacak bir kavram bozulması meydana geliyor olabilir. bir ihtimal.
hesabın var mı? giriş yap