• tosun paşa'da bu replik sırasında şener şen ve kemal sunal'ın, göz göze vaziyette stens pozisyonu'na geçmeleri ile özdeşleşmiştir.
  • (bkz: deve/@ibisile)
  • etnik müzik yapan indie bir grup. spotify'da az şarkısına rastlansa da umut vaat ediyorlar.
  • türk bir etnik indie müzik grubu.

    spotify biyografilerine göre, "mart 2019'un yağmurlu bir gününde istanbul'un bir apartman dairesinde bir araya geldiler."

    feveran, grubun 2020'de çıkardığı tekliye adını veren parçaları, pek güzel. kendilerini tekrar tekrar dinliyorum. feveran

    sanıyorum mayıs ayında da, bosporion isimli ep'leri çıkmıştı.
  • kıyıda köşede kalmış leziz grup. bosporion ve feveran çok başarılı parçalar.

    --- spoiler ---
    tanburda muaz ceyhan, handpan’de niko doğu, davulda mehmet ali şimayli, piyano/synth’te mert can dursun, perdesiz gitarda naci oğuz, perküsyonda esmani kılıç‘ın bulunduğu müzik grubu.
    --- spoiler ---
  • grubun adına bakıldığı zaman akla ilk olarak son dönemin garip isimli indie rock grupları gelse de dinlenildiği zaman tamamen ters köşeye yatıran kaliteli bir oluşum. içinde bulunduğumuz zaman dilimine rağmen umarım kariyerleri uzun soluklu olur.

    --> spotify
  • kendi deyişlerine göre etnik caz, fusion, ambient tarzında işler üreten pek şahane grup. bosporion ep'si dört şarkılık olmasına rağmen onlarca kez dinlendi hatim edildi. yeni çıkacak olan albümleri pek bir hevesle beklendi.

    fakat geçtiğimiz günlerde çıkan tekli sanki biraz özünden kopmuş hissi yarattı. daha klasik bir caz fusion havasında sanki. etnik unsurlar yerini biraz daha klasik seslere bırakmış. ayrıca kayıtta da bir şeyler aşırı farklı geldi bana. eski şarkılarda enstrümanların tadına ayrı ayrı varabilirken bu teklide çözemediğim bir bulanıklık var. davulun varlığı da açıkçası hoşuma gitmedi.

    tabi ben bunları sadece bir dinleyici olarak yazıyorum. bir bildikleri vardır herhalde. albümün geri kalanının eski sound'da olması en büyük temennim.
  • an itibariyle gazhanede sahne alan müzik grubu.

    dinleyin ulan,develer.
hesabın var mı? giriş yap