• 2019 yılında pc, xbox one ve ps4 gibi platformalara çıkması beklenen yeni aksiyon oyunu. bugün yayınlanan gameplay trailerı gayet eğlenceli durmakta. hadi bakalım!

    izlemek için burayı tıklayın!
  • hikaye çok sıkıcı ve teknik sorunları var.oynanış çok kötü.ordan oraya koşup dövüşüyorsun sanki 15-20 sene öncesinin oyunu gibi. kesinlikle almanıza değmez.
  • kısa olması dışında güzel oyun.
  • devil's hunt'un steam sayfasına girdiğimde gözlerime inanamamıştım. oyununun görselleri şahane görünüyordu, dahası oyunun açıklama sayfasındaki animasyonlar inanılmaz akıcıydı. ancak oyunla ilgili çok az inceleme vardı ve bu incelemelerin büyük bir bölümü olumsuzdu. yazılanlara pek aldırmadım. "en fazla hikayesi kötüdür, oynanış mekanikleri göründüğünden kötü olamaz" diye düşünerek oyunu aldım ve gerçekle daha ilk bölümde yüzleştim.

    devil's hunt, prototype, devil may cry ve ınfamous serilerinden etkilenmiş bir hack'n slash oyunu. çok sıradan bir hikayesi, ortalama grafikleri ancak ne yazık ki çok başarısız oynanış mekanikleri ve optimizasyon sorunları olan bir oyun. oyunda kontrol ettiğimiz desmond iş ve aile hayatında yaşadığı sorunlardan sonra bir kazada ölüyor ve lucifer ile anlaşma yaparak şeytani güçlere sahip oluyor. sonrasında da dünyaya dönerek hem ona ihanet edenlerden intikam almak hem de dünyayı işgal eden şeytanları durdurmak için mücadele ediyor.

    oyun daha ilk başladığı anda zaten sıkıntısını gösteriyor sizlere. düşen frame rateler, dakika başı yaşanan stutterlar. optimizasyon yerlerde. dahası oyunun oynanış mekaniklerinde de sıkıntı var. oyun sayfasında görünen animasyonlar, oyunda hiç de akıcı değil, vuruş hissi diye bir şey yok. komik olansa desmond ile teleport yeteneğimiz var ama iki adım öteye zıplamak ya da yere atlamak için "etkileşim" tuşuna basmamız gerekiyor. sıkıntılar bununla bitmiyor. türkiye haritası genişliğindeki omuzlara sahip desmond'un görüntüsünden, evde kaydedilmiş gibi duran ses kayıtlarına; npc'lerin mimiksizliğinden desmond'un cringe şakalarına kadar oyunun her yanından falso akıyor.

    oyun çok sıradan bir hikayeye sahip olsa da konsept olarak güzel tasarlanmış. hakkını vermek lazım bazı bölümdeki bölüm tasarımları atmosfer olarak çok iyi. yetenek ağacı vs. gibi mekanikler de teoride iyi duruyor. ancak uygulamadaki başarısızlık bu alanlara da yansımış. saçma kaplama hataları atmosferi, kötü oynanış mekanikleri yetenek ağacı gibi olumlu unsurları direkt nötrlüyor. oyunun yapım aşamasında geliştirici stüdyo'nun kapanması, sorunlar yaşaması nedeniyle muhtemelen oyun çok da cilalanmamış bir halde piyasaya sürülmüş. belki güncellemeler almaya devam etse başarılı bir aa yapım olarak hafızalara kazınabilecekken şimdi steam'in tozlu sayflarında az sayıda yorumla unutulmaya yüz tutacak.

    oyunun hikayesi, polonya'da bilinen bir bilimkurgu romanından esinlenerek yazılmış pawel lesniak tarafından yazılan equilibrium kitabı bu oyunun çıkış noktası olmuş. işte kaderin cilvesi. belki cd projeckt red, witcher serisi yerine bu oyunun esinlendiği kitapları oyunlaştırsa şu an çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. bir ihtimal bu kitap serisini biliyorsanız, steamdeki yüz binlerce oyunun hepsini tükettiyseniz veya hack'n slash oyun türünün her bir örneğini oynamak istiyorum diyorsanız indirime girdiğinde oyunu alabilirsiniz, devil's hunt kesinlikle oynanmayacak seviyede değil. emin olun bundan çok daha kötü oyunlar da var. ancak sıkılmadan, normal bir ilgiyle oynanacak gibi de değil. vaktinizi bence boşa harcamayın.

    artılar
    + bazı bölüm tasarımlarının başarılı atmosferi.

    eksiler
    - kötü oynanış mekanikleri
    - kötü optimizasyon
    - saçma hikaye
    - kötü seslendirme
    - yarım kalmış bir oyun

    benzer incelemeler okumak isterseniz steam küratör sayfama beklerim.
hesabın var mı? giriş yap