• (bkz: fasizm susma zorunlulugu degil soyleme mecburiyetidir) bunlar daha iyi gunlerimiz. o liberallerin de alayi kina yaksin bir tarafina “yetmez ama evet” diye diye monarsiyi geri getirdiler bu ulkeye.
  • adına üzüldüğüm "rakam" söylemi. kişi ya da birey ifadesini kullanmak doğru olur mu emin olamadım. çünkü bu ifadeler için kendi düşünce ve yargılarını belirtmesi gerekir, ancak videoda öyle bir durum gözlemleyemedim.

    bir insan evladının (birey nezdinde) ömrü boyunca kendi araştırma, değerlendirme ve yargı sürecinden muaf olması ve bunun daha az enerji sarf etmek adına kendi tercihi olması. bunun yanı sıra pek çok canlı ile (farklı bağlamlar altında) ortak olan kaynakları tüketiyor, bunun sorumluluklarını taşımıyor veya ilahi bir değişkene atıyor olması, günün sonunda ise varlığından hiçbir iz bırakmaksızın yok olacak olması ne üzücü.
  • aclıktan agizlari kokunca gorecegim ben bunlari bir de...
  • anlamı "güç kiminse ondan yanayız, gücü kaybederse ondan değiliz diye bin takla atarız" olan cümle.

    fetö içinde aynısını yapmıştır bunu kesin. videodaki kişinin siyasi bir fikri hatta bir fikri olduğunu da sanmıyorum. güç kimdeyse ondan yana olacak.
  • halbuki ne demiş peygamberimiz, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan gibidir.
  • en nefret ettiğim şey birilerinin birilerine zorla bir şeyleri kabul ettirmeye çalışmaları. sen inan sana neye inanıyon diye soran yok. ama başkalarını da senin gibi inanmaya zorlarsan işler değişir. dün cuma namazındayım. üst kata çıktım. sağ ve soldan iki çıkıntı vardır uzun ince. en ön safa kadar uzar bu iki çıkıntı. ben de aşağıyı göreyim diye sol çıkıntının ön taraflarından kenara oturdum. neyse kalktık sünneti kılcaz. arkamdan biri belimden itiyor beni. 60 yaşlarında bir dede. önde orta da bir yer boşaldı beni oraya itiyor gitsin diye. ben girmeyince bu geçti oraya. ben tabi uyuz oldum bu dedeye. neyse farza başladık. bu dedenin tam önü başaldı. bu kez yanındakini belinden tuttu itti öne doğru. kendisi tam benim önüne geldi ya isteğine kavuştu. bu çakal dede inşallah bir daha bana denk gelmez.
  • bir akp'li söylemi. merak ediyorum. pkk ile görüştüğümüzü söyleyen şerefsizdir deyip, ardından "biz değil devlet görüştü." denildiğinde bu vatandaş kimin yanında yer aldı? akp'nin mi devletin mi?
  • devlet kömünist ve anarşist partilere geçerse, ibadeti bırakacak olan, bir sivaslının söylemidir.
  • aysun kayacı ablamızı bir kez daha sevgi ve saygı ile anmamıza vesile olmuş açıklamadır. ciddi ciddi oy vermek için lise mezunu olmak şartı konsa bu ülkeyi 10 yıl sonra çok daha farklı yerlerde göreceğimizden eminim. avrupa birliği kendileri teklif eder üyelik için. (bkz: üniversitede kızlar teklif ediyormuş) gibi oldu ama bu hakikaten öyle olurdu.
hesabın var mı? giriş yap