• yeni bir bahçeli önerisi.

    adam dur durak bilmeden her seçimin sonunda yeni bir icat çıkarıyor. son 5 yılda 7 seçim bu icatların sonucu.
  • edit: birilerinin kafası karışmış galiba. uzununu da koyalım zihinleri açalım.

    bahçeli: 22 ilçe belediyesinin kazanılmasına rağmen büyükşehir belediye başkanlığına maalesef chp’li bir isim seçildi. benzeri bir durum istanbul’da da yaşandı. bu nasıl bir iştir? karşımızda bir sistem adaletsizliği, bir sistem dengesizliği söz konusu değil midir? ilçelerde başarı kazanıp büyükşehirde kaybetmek gerçekten normal ve kabul edilir şey olmayacaktır. bu sistem sorununun ele alınıp çözüme kavuşturulması önümüzdeki gündem konularından birisi olmalıdır. ilçelerde sandığa yansıyan iradeyle büyükşehir belediyesi seçiminde sandıktan çıkan neticenin çelişmesi demokrasi açığı, bir sistem arızasıdır. bu kadar yorulmaya gerek yoktur. pek çok oy pusulasıyla kafaların karışmasına da gerek yoktur.

    ----------

    bahçeli: ilçelerde başarı kazanıp büyükşehirde kaybetmek normal ve kabul edilebilir değil. netice demokrasi açığı, sistem arızasıdır. sistem sorunu çözülmeli.

    gerçekten yatacak yerin yok!!!

    bir yükseltelim. seçimler iptal olsun. yerel seçim diye bir şey kalmasın. rte her yere atamaları yapsın, sen sağ ben selamet!
  • bakınız, belediye başkanlıkları kaldırılıp, valiler yerel yönetimlerden sorumlu yapılacak bu gidişle.

    (bkz: muz cumhuriyeti)

    edit : bkz
  • adam tam bir truva atı. istanbul ve ankara'da bir tane ilçe belediyesinin ellerinde kalmamasına neden olacaktır. bence sakınca yok. *
  • dalga geçmeyin, sonra üzülür utanırsınız.

    muhtemelen gerçekleşecektir. çünkü db.
  • devlet bahçeli'nin yerel seçim sistemini değiştirme onerisidir. hazırlanın arkadaşlar yaza referandum var. ayrıca bu öneri bir tür süper belediye başkanı önerisidir ki; bunun adını yazarsam başıma bir iş gelir.
    hem de bunu beka ve vatan diye diye yapacaklar.
    --- spoiler ---

    bahçeli "öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin" ifadesini kullandı. ntv
    --- spoiler ---
  • "mehmet bi dur allah'ını seversen zaten ortalık karışık"

    (bkz: diego dur allahını seversen zaten ortalık karışık)
  • eeee bu bildiğin ozerklik işte ve hatta federalizm'in ayak sesleri.

    bir daha ki secimde oylar bahçeli baskana.

    (bkz: sosyalist ülkücü devlet bahçeli)
hesabın var mı? giriş yap