• şu hayatta sadece kendine kamera ve mikrofon uzatıldığında kendi ve cevresiyle ilgili sorunlara akıl yürüten insan repligi.

    tebaa kültürü ve gonullu kullukasılayan bir eğitim sisteminden gecip devlet baba imgesiyle yetisen bir kusagin abuklamasıdır.

    bu sözün sahibinin bilincaltindaki devlet tam bir supermandir, mustafa kemal gibi tek adamdir devlet bu kişiye göre. bir gün gelecek ve tek sözüyle tüm sorunları cozecektir.
    bir sey yapacaktır devlet. gelsin bir şey yapsındır. devlet bu, boru mu? birşey yapmaya karar verirse o kesin yapar.
    zaten devlet dedigin sey hukuksal surecleri , kanunları, kendi organlari arasındaki yetki sınırlarını falan dinlemez. yeter ki kafaya koysun, hepsinin üstüne cikip caresizin caresiz olur bu sözün sahibine göre.

    gelsin devlet baba kurtarsin bizi seklindeki seslenis freud un savunma mekanizmalarindan fantazi mekanizmasina denk dusmektedir. cunku ne oyle bir supermen siluetinde bir devlet vardir, ne de devlet mekanizmasi hemencik gelip mudahale edecek bir reflekse sahiptir.

    ayrica cümle bozuklugu bilerek yapilmis gibi geliyor. "bize doğru duzgun eğitim bile vermedin, bak bir cumleyi bile dogru durust kuramiyorum, gel bari bu sorunlarimizi coz devlet" demek istemektedir kahramanımız burada.
  • "devlet" kelimesinin sonuna getirilecek bir -in ekiyle anlatım bozukluğundan kurtarılabilecek haber bülteni klişesi.bakınız iki harf ekleyince cümlenin havası birden değişiyor.nasıl da güzel, nasıl da manalı oluyor.10 puan veriyor, haftanın şıkı seçiyoruz.
    (bkz: devletin buna bir şey yapması lazım)
    -in ekini tercih etmeyenler için;
    (bkz: devlet buna bir şey yapsın) ve (bkz: devlet buna bir şey yapmalı)
    modelleri de reyonlarımızda yerini almış bulunmaktadır.
  • bir laz bir kayserili bir de kürt yolculuk ederlerken kaza yapıp ölmüşler. kaza yaptıkları köye köylüler üçünü gömmüş. aradan iki gün geçmiş ölen laz çıkmış gelmiş. köylü şaşırmış ne oldu nasıl çıktın diye sormuşlar. laz cehennemin girişinde bir zebani vardı, ona rüşvet verdim o da beni geri yolladı demiş. köylüler sevinmiş. peki kayserili nerde diye sormuşlar. laz o ben gelirken hala pazarlık yapıyordu demiş. köylülerden biri bir de kürt vardı, ona ne oldu diye sormuş. o sırada toprağın altından bir ses yükselmiş: benimkini devlet ödesin!
    genelde böle olur bu.bazıları siklemez, bazıları yorulur bazıları da anca konuşur.
  • büyük türk liberali besim tibuk'un, kemal derviş'in ekonomiden sorumlu devlet bakanı sıfatıyla türkiye'ye gelmesine yol açan 2001 krizinin ilk günlerinde -sanırım- istem dışı bir biçimde ağızından çıkan bir ifadedir ve "merkez bankası nerede" sorusuyla devam etmiştir.
  • bu cümleyi spikerin kendisine yönelttiği soruya net bir cevap bulamayanlar, şöyle bir dudak kıvırarak söylerler. gözler de kameraya bakmaz asla.*
  • "devletin buna bir dur demesi lazım"
    "hortumlar mode on"da olduğumuz zamanki söylem. ama hortum bu, devlet dur dese de durmaz, bilmez bunu fukara halkım. bi dur be halkım. önce düşün...
  • aslinda komik hatta sirin bir ifade olmakla birlikte izlenen haber bulteninde alttan acili haber moduna uygun bir muzik verilmisse ve haberde cig altinda kalmis cocugunu kurtaramayan ya da hamile esini kapali yollar yuzunden yakindaki saglik ocagina goturemeyen bir adamin goruntusu varsa,karsiligi huzun olan genelde siveli ifadedir. o bozuk cumle ayni zamanda ulkede birseylerin bozuk oldugunun ifadesidir ki aci olan da budur.

    (bkz: nerden nereye)
    (bkz: ne ilgisi var simdi)
hesabın var mı? giriş yap