• prof. atila eralp'in 1996 yılında iletişim yayınlarınca basılmış uluslararası ilişkiler kuramının çeşitli makalelerle tartışıldığı konu hakkındaki en önemli turkçe kaynaklardan biri olan derleme kitabı.
    kitabın tam adı;
    "devlet, sistem ve kimlik: uluslararası ilişkilerde temel yaklaşımlar" dır.
  • uluslararası ilişkiler literatürünün bilimin yapısından dolayı ingilizce olmasından dolayı özellikle yurdumuz uluslararası ilişkilercilerine (başka bir tanımlama bulamadım) bir ışık olan şahane kuramsal kaynak. özellikle ülkemiz üniversitelerinin uluslararası ilişkiler 1. sınıf öğrencilerine teori derslerindeki afallamalarından kurtulmaları için ilaç gibidir bu eser.
  • uluslararası ilişkiler teorilerine dair türkçe kaleme alınmış en önemli eser, önemli olmasına kimsenin bir itirazı yok, lakin necati polatın "post-yapısalcı yaklaşımlar" başlıklı makalesi kitaba ne diye konulmuştur bilinmez. zira defalarca okunmasına rağmen neyden bahsettiğine dair en ufak bir malumat bulmak her baba yiyiğidin harcı olmasa gerek.
  • kitaplığımda ne zaman görsem aklıma hep aynı olayı getiren kitap.

    uluslararası ilişkiler birinci sınıftayız. dersi veren hoca sınıftaki herkese haftaya kitabı okuyup gelin der. bir hafta sonra hoca sınıfta sorar "kitabı okuyan var mı" diye. herkes el kaldırır. "peki anlamayan var mı" diye sorar ardından. kitabı anlamayı bırak, içinde bilmediğim bir sürü kelimeyi çizen ben, kimse el kaldırmadığı için "yoksa gerizekalı mıyım" diye sınıftakilere uyarak elimi kaldırmadım. en son sınıftan bir kız el kaldırılıp "hocam ben okudum ama hiçbir şey anlamadım" der bir cesaretle. hoca da kıza dönüp "aferin içinizden biri okuduğunu anlamış. çünkü şu aşamada hiçbir şey anlamamanız gerekiyordu zaten" der.

    bu da böyle bir anımdır.
hesabın var mı? giriş yap