• abartı veya şaka zannediyorsunuz değil mi?

    sağlık sektöründe devlet hastanelerine ekipman satan firmalara bakanlığın "size olan borcumuzun yüzde 20’sini silin ve vadesi gelmiş borçları çok uzun zamanlı yapılandıralım." demesidir.

    denizin bittiğinin göstergesidir.hem de bu dönem seçim öncesi....

    bakın bunu yapan özel şirket değil devletin ta kendisi.sağlık sektöründe ekipman satan firmalara gelen bildirim muhtemelen devlete vadeyle mal hizmet satan diğerlerine de gitmiştir.bildirimi alan bildiğim 2 firma var.sahipleri toplantı üstüne toplantı yapıp kara kara düşünüyorlar.zarar hesapları çok büyük.

    (bkz: bir ayda 6 milyar tl banknot basan über hükümet)
    (bkz: zeytindalı için maaştan kesinti yapılması)
    bu haberlerin üstüne beni iyice korkutmuştur.umarım pazarlığın olağan bir parçasıdır ama hiç öyle durmuyor.

    ek- resmi gazete

    edit- indirim kısmı için resmi kaynak yukarıda ve "zaman ki sana hasta olmuş" adlı yazarın entrylerinde.
    aktroller de üşüşmüş başlığa ama itlere cevap vermiyorum.
  • kaynak yoksa tartısmada yok. eger boyle bır sey varsa vahh ki ne vah.
  • hem vergi borcu ödeyen hem de devletten 200 k kdv alacağı olan kişiler biliyorum. sorarsan akp veyahut ak parti ekonomik mucizesi dersin.
  • tarih geleceğin öğretmenidir ve ders alanlar için de tarih tekerrür etmez. osmanlı devletinde olduğu gibi yabancılara verilen imtiyaz ve sürekli borçlar artık döndürülemez bölgeye ulaşmış durumda. zira bu bölge karanlık sulara dönüştü ve borç döndürmek için dahi borç almak durumu artık yürümüyor.

    geçmişten günümüze kadar öğrenemediğimiz husus şu ki, bütçe açıkları dış borçlanma ile kapatılarak devam edilemez, edilemiyor.
  • kılıçdaroğlu'nun son grup toplantısında belirttiği sanırım doğru.
    hükümet, yurtdışında özel finans mekanizmalarından (bkz: tefeci) dünyanın en yüksek faiz oranıyla borç alıyor. faiz oranı yanlış hatırlamıyorsam %13.75 idi.

    yukarıda bir arkadaş "devlet ihale ile iş yapıyor, sözleşmede olmayan şeyi isteyemez." diyor. sözleşmeler belirli bir esnekliğe imkan verebilir. ayrıca, zaten sözleşme şartlarına uyulamadığından borç yapılandırması isteniyor.
  • (bkz: konkordato)
  • çok yeni bir durum değildir. devlet hastanelerinin, özellikle de üniversite hastanelerinin borçlarını gününde ve tam olarak ödedikleri sanırım tarihte görülmüş bir şey değildir. bunu bilen yurdum “uyanık” tacirleri de üç kuruşluk sidik kaplarını 30 kuruşa satarlar devlete, nasıl olsa üç-dört yıldan önce paramızı alamayız diye. devlet bilmez mi o kapların üç kuruş olduğunu, elbette bilir. ancak alımlar ihale ile yapıldığından gelen en düşük teklif 30 kuruş olunca seve seve almak zorunda kalır o fiyata, çünkü başka satıcı bulamaz. bir nevi vadeli mevduat gibi düşünülebilir bu durum. adam elindeki parayı bankaya yatırıp faiz geliri elde eder gibi, malını uzun vadeli ve fahiş fiyattan devlete satıyor. sonra da %20-25 indirim istenince de razı geliyor ve alacağını yine karlı bir şekilde tahsil etmiş oluyor. sonuçta dolaylı olarak giren çıkan yine millete oluyor.
  • şimdiye kadar attığınız kazıklara sayın demişler.
  • şimdi olayı anlatayım. ilk entryde yazdığı gibi değil ama yinede benim bildiğim ve başımda olan bir olay var.
    olay şu. üniversite hastanelerinden alacağı olan binlerce firma var. bu firmalar gerek ihale gerekse doğrudan temin alımlarla üniversite hastanelerine malzeme ve ilaç temin etmiş firmalar.
    üniversite hastaneleri ödemelerini geciktirdiği için bu ödemeleri maliye bakanlığı yaparak firmaları kurtarma girişiminde bulundu. ama sonucunda devletin dediği alacağını öderim ama vade tarihine göre bir iskonta yapmalisin. bu iskonto tutarınida bakanlar kurulu kararı ile ben belirlerim. sen buna uyup iskontodan sonra kalan paranı bir ay sonra alırsin. yok ben bu kadar iskonta yapamam dersen para yerine hava alırsın diyor. ( karalama yapmamak adına tam olarak dediği şu ; eğer bu anlaşmaya basvurmazsaniz biz üniversite hastanelerine 3 ayda bir para vereceğiz ama öncelik yeni malzeme alımlarının ve hizmet alımlarının ödemesinde olacak. eger bunlardan para kalırsa eski borçlara sırasıyla ödenecek)
    isteyene mail yoluyla gerekli evrakları atabilirim.

    ayrıca öyle yüzde yirmi değil olay. yüzde 3 ila 27 arası değişiyor vade farkına gore.
    mobilden olduğu için kusura bakmayın yazım hatası olmuş olabilir.
hesabın var mı? giriş yap