şükela:  tümü | bugün
  • nesli tükenmekte olan bir asya yaban köpeği. 90 cm uzunluğunda, 45 cm kadar kuyruğu var, 12 ila 20 kg arasındadır. orta, güney ve güneydoğu asya bölgelerinde yaşar.

    habitat kaybı ve zulüm tehdidi ile karşı karşıyadır, gıda kaynakları için kaplan ve leopar gibi diğer hayvanlara karşı rekabet etmek zorundalar, hakimiyet üzerine kurulu bir hiyerarşi içinde yaşadıkları bilinmektedir.