• saclarini her daim elektrik carpmis gibi tutmayi becerebilen insan..
  • su ana dek gelmis gecmis en buyuk kadin vokallerden birisi.. bilboard da en cok #1 cikartmis disi sahsiyet...
  • ayni zamanda bilinen bir yilda 42 sekreterle en cok sekreter degistiren unlu insandir.
  • 1999 senesinde, uçağa binmeden önce kendisini aramak isteyen bir güvenlik görevlisine saldırdığı için concordeda tutuklanan ünlü kişi.
  • en kaprisli unlulerdendir. kuliste etrafindakilere kendisine 3 metreden fazla yaklasilmasini, gozlerine bakilarak konusulmasini falan yasaklamis bir muzisyen. gerek tarzindan gerek sesinden nefret etmekteyim dayanamam nerde duysam kacarim.
  • (bkz: baby love)
  • 26 mart 1944 detroit, michigan doğumlu yaşayan en büyük disco kraliçelerinden. diane ross diye de bilinir. rivayet odur ki michael jackson bu diana'ya deliler gibi aşıktır ve aşkı diana tarafından "sen daha çocuksun" diyerek geri çevrilir. sonra michael estetik ameliyarlarla diana'ya benzemeye çalışır. adına da dirty diana'yı yazar.
    6 çocuklu bir ailenin 2. çocuğudur. babası bir işçi annesi de öğretmendi. muhteşem bir vokaldir. 60larda the supremes'de mary wilson, and florence ballard, daha sonra yerine cindy birdsong geçti, ile çalışmıştır. the supremes'in hikayesi 1959 yılında the primettes ile başlar ve onu 1961 yılındaki motown ile çalışmaları izler. 60larda the supremes, the beatles'dan sonra en çok satan gruptu ve amerikanın gelmiş geçmiş en büyük kadınlardan kurulu grubuydu, 70lerden sonra grubun adı diana ross and the supremes olarak değişti. ve 70lerde diana solo kariyerine de başladı. aint no mountain high enough ilk bir numaraya çıkan hitidir. bundan sonra touch me in the morning adlı duygusal parçası gelir. (bu şarkının sözlerini yazmıştım sözlüğe nedendir anlamam başucu eseri olmuştu, şarkıyı ben yazmadığıma göre tek sebep var çok kişinin gönül telini titretmiş bu şarkı).
    1972'de kendisine oscar adaylığı getiren lady sings the blues'da rol almıştır. yahudi bir emlak kralından iki kızı olmuştur ve adamı 1973 de boşayıp nyc'ye taşınmıştır kızları ile. 70lerde, 80lerde ve doksanlarda the boss, diana, the force behind the power ile defalarca listeleri alt üst etmiştir. altın ve platin plaklar kazanmıştır. norveçli bir milyarder ile 80lerin ortasında bir evlilik daha yapmıştır. 2000 yılına evli kaldığı bu adamdan da iki erkek çocuğu olmuştur bir tanesi güney afrika'da bir dağ kazasında ölmüştür. motown'un kurucusu berry gordy'den de bir kızı vardır. 1995 yılında çıkardığı take me higher adlı albümü aldığım ilk yabancı albümdür. orada çok güzel bir i will survive yorumu da vardır. en son 1999 yılında everyday is a new day albümünü çıkardı. şöyle özlü sözleri website'ında yer alır:
    "let the everyone debate the true reality, i's rather see the world the way it used to be, so catch me if you can, i am going back..."
    "in my own life, i want to keep moving but sometimes reflection is a good thing."
    ayrıca benim bir yerlede okuduğum bir sözü de şudur:
    "i am comfortable with money and it is comfortable with me."
    bütün konserlerine bütün kıyafetleri ile gittiği, kıyafetleri kulisin yer yerine saçtığı ve o anki ruh haline göre birini seçtiği, arada ise yine aynı şeyi yaptığı, gözünün içine bakılarak konuşulmasından nefret ettiği ve bir senede rekor sayıda asistan değiştirdiği, sinirlenince insanları tırmıkladığı duyumlar arasındadır. helal diyorum. süper. saymakla bitmeyecek kadar hit parçası vardır, hem the supremes ile hem de solo olarak. en başarılı düeti lionel richie ile olan "endless love" dır. albümlerini şöyle sıralarsak (buradan sonrası copy paste)

    1970: diana ross (reissued the same year as ain't no mountain high enough)
    1970: everything is everything
    1971: diana! (soundtrack from a 1971 television special)
    1971: surrender
    1972: lady sings the blues (soundtrack from the billie holliday bio-pic ross starred in the same year)
    1973: touch me in the morning
    1973: diana & marvin (duets album with marvin gaye)
    1973: last time i saw him
    1974: live at caesar's palace
    1976: diana ross
    1977: an evening with diana ross (live)
    1977: baby, it's me
    1978: ross
    1979: the boss
    1980: diana
    1981: why do fools fall in love?
    1982: silk electric
    1983: ross
    1984: swept away
    1985: eaten alive
    1987: red hot rhythm & blues
    1989: workin' overtime
    1989: the greatest hits live
    1991: the force behind the power
    1993: christmas in vienna (live, with placido domingo and jose carreras)
    1993: stolen moments: the lady sings jazz & blues (live)
    1995: take me higher
    1998: very special season (christmas album)
    1999: every day is a new day

    filmleri de şunlar: (ki hatırlatalım kendisi aynı zamanda en iyi kadın oyuncu oscar adaylığı aldı lady sings the blues ile.
    1972: lady sings the blues
    1975: mahogany (burada do you know where you are going tohatırlatmasına gerek yok herhalde)
    1978: the wiz (esasında bir broadway oyunudur ve michael jackson da bu filmde vardır)
    1994: out of darkness
    1999: double platinum
    (son iki film televizyon için çekilmiş filmlerdir)
  • (bkz: upside down)
  • love hangover gibi harikulade bir disco-soul sarkisi ile butunlesmistir gozumde. vucudu saran parlak lame bir elbise, afro bir modeli bir sac, ve elinde bir mikrofon diana rosssoyler: if there is a cure for this, i don't want it...
hesabın var mı? giriş yap