• uzun süredir hastalığına teşhis bulunamayan didem poyraz'ın beyanıdır.
    başlığı görenler lütfen üstte tutalım.
    --- spoiler ---

    acılar "paylaş"tıkça azalır mıymış? yani diyorum/yazıyorum ki bu paylaşımımı lütfen paylaşın da ben de böyle paylaşımlar yapmak zorunda kalmayayım. sadece dua ve beğenme(teşekkürler ama) istemiyorum, çünkü bunlar tek başına, teşhis ve tedavi imkanı sağlamıyor. paylaşmanızı rica ediyorum.?? cımer'e, bımer'e, türkiyede'ki uzman,asistan ve akademisyen doktorlara ulaşılmaya ve konu anlatılmaya çalışıldı ... mailler gönderildi, olumlu geri dönüş alınamadı. ıstanbul'daki tıp fakültelerinden, devlet ve bazı özel hastanelerden de tedavi için gereken teşhis adına bir çözüm sağlanamadı. ne olabildim ne ölebildim. işte ben de böyle arafta, bu gibi bana bol miktarda stres sağlayan çırpınış girişimlerinde bulunuyorum. 13 haziran: kendi araştırma ve imkânlarımla özel laboratuarda yaptırdığım lyme testi sonucuyla ilgilenen bir doktor antibiyotik tedavisi denemesine başladı. ancak o da benim gibi bir hastaya nasıl bir tedavi protokolü uygulayabileceği konusunda emin değil. ayrıca bu test sonucu, teşhisin tamamen lyme olduğu anlamına gelmiyor. bunun dışında da araştırma yapılması gerekiyor. bilimsel/tıbbî ve maddi olarak devlet yönetiminin ve bilim insanlarının acilen dikkate alıp, ilgilenilmesi gereken bir durum söz konusu. zaten yıllardır olabileceğinden çok fazla geç kalındı. sonumu bilmiyorum, evet korkuyorum. çok kırgınım ve kızgınım. bana akıl hastası ve cahil diyen doktorlara, akademisyenlere rağmen benim çektiğim sıkıntıyı daha gerçeği kahrı başka kimse özellikle de çocuklar çekmesin diye katlandım ve katlanmaya devam ediyorum. aklımda, yaptırmak istediğim birkaç test daha var. ama bir test için en az 8bin gibi meblâğlar söz konusu olduğu için hala yaptıramadım. bu zamana kadar maddiyat konusunu sakladım ama bunlar da var.
    --- spoiler ---

    video linki

    change.org kampanyası
  • valilik izniyle bir yardım kampanyası başlatılsa iyi olur. hasta yakınlarına haber verilmeli.

    yurt dışı tedavi imkanları için de girişimlerde bulunulmalı.
  • her zamanki gibi nevi şahsına münhasır ülkemde meydana gelebilecek türden olaylar yaşamış bir kızın yakarışı.

    benzer süreçlerden geçtiğim için o kadar iyi anlıyorum ki o duyguyu. her varlığın içindeki yaşama ve daha iyiyi isteme güdüsünün sanki bir suçmuş gibi bir insanı geri dönülmez kırgınlıklara ve strese sokuşunu. çözümsüz durumları, sanki bir kasıt varmış gibi yıllarca süren bekleyişleri.

    insan yaşamak istemiyor. yaşasa da yaşamak denirse artık ona.
  • kendisini metin hoca görebilse keşke
    https://www.sjh.com.tr/…zm-dr-metin-abdullah-telli/
    burayı okuyorsan canım kardeşim bu hocayla bi iletişime geç.
  • lütfen yardım edelim, elimizden geliyorsa çözüme direk katkı için, hiç birşey gelmiyorsa maddi ufak bir destek bile birşeydir. caresizken maddi sıkıntı üzerine eklenmesin.

    yaşamayan anlamiyor çaresizliği, en azından anlamaya çalışalım...
    iyileşeceğine inanıyorum gerçekten..

    edit: yardım çağrısında bulunan çaresizlik içindeki bir kıza bile asılma mesajları atan ruh hastalarını görmek kahredici gerçekten. bu kadar vicdansız, duygusuz, hastalıklı nasıl olunur akıl almıyor. bunların sayısı bizim toplumumuzda mı fazla yoksa normal düzeyde miyiz? bir psikolog, psikiyatrist arkadaş biraz rahatlatsın lütfen..

    hesap numarası paylaşılıp, ilk entry'e eklenebilir mi?
  • bugün twitter’da yakarışını gördüğüm ve 7 yıldır derdine çare bulamamış bir kadının didem poyraz linkindeki videosunu izledim. bu kadının hastalığına yıllardır teşhis konulamamış. 2018’de de bu başlık açılmış ancak gündemde kalamamış.

    içim yandı kendisine. öylesine üzüldüm ki. bir şekilde gündem olmayı başarırsa didem poyraz’ın tedavi olmasını sağlayabiliriz, belki de onu kurtarabiliriz diye düşünüyorum.

    kendisinin twitter adresi de şudur; didem poyraz twitter
  • kız 10 yıldır eklem, kas, kemik ağrısı çekiyor. ahbap ve birkaç kişinin iletişime geçmesine rağmen hala hastalığı çözülememiş, bazı doktorlar başından savıyormuş. 10 yılda bir hastalık nasıl çözülemez, doktorlar neden peşini bırakır anlamıyorum. işinin ehli bir grup doktor, bir hastane, tabipler birliği vs. tarafından çözülene kadar bırakılmaması gerekir. bu kız o kurumlara ulaşamıyor. ortada teşhis edilemeyen, tıp literatüründe olmayan bir hastalık var ve kimse sonuca varana kadar uğraşmıyor.

    bu başlığı up'layın.
  • umarım iyileşir,gereken tedaviyi bulur
  • avril lavigne nin hastaligi vardi boyle agrili, cok sonralari bulmuslardi ne oldugunu o olabilir mi acaba ?

    edit : lyme hastaligi adi. dayanilmaz eklem ve kemik agrisi cekmis avril yillarca, uzun surede "uyduruyor" sanmislar hastaligi kesfedememisler.
  • change.org kampanyasının başlığı ötenazi için imzanı istiyorum ama metni okuyunca aslında haklı olarak istediğinin doktorların "kollektif tıbbî bir çalışma ve detaylı değerlendirme ile teşhis için tabiriyle biraz kafa yormayı denemeleri" olduğu anlaşılıyor. çok çaresiz ve çıkışsız görünüyor ve kampanya dikkat çekebilir ama imza sayısı az olabilir bu ikilik sebebiyle. yok mu acaba bu konuya el atıp etraflıca bakabilecek doktorlar burada?
hesabın var mı? giriş yap