• mühendislik öğrencilerine verilen önceleri zor görünen ancak ilerledikçe sevilen bir derstir. fonksiyon ve türevini aynı denklem sisteminde barındırır. ayrılabilir, homojen olan olmayan, sabit katsayılı, değişken katsayılı ve lineer gibi çeşitleri mevcuttur. denklemin çeşidine göre çeşitli çözüm yöntemleri ile genel veya özel çözüm sağlanır. çözümü için sorulan denklemi tanımak ve çözüm yöntemlerine hakim olmak önemlidir.
  • diferansiyel denklemler ile türev integral arasındaki bağınlantıyı öğrenince ufku 2 katına çıkaran şeyler başlığına girer,sanki morgan freeman evrenin sırlarını anlatırcasına sesler gelir arkadan. bu dersi almadan,sayısal kısmına girmeden mutlaka arastirin bu modellemeleri.
  • az önce bu malum dersin yaz okulu finalinden çıktım. 4.finalim. allah hazirlayanlarin belasini versin.
    (bkz: harita mühendisliği)(bkz: )
  • şahsım tarafından hem 1. öğretim hem 2. öğretim derslerine girilip yine de geçilemeyen, hocanın merhametine sığındığım ders.
  • muhendislik fakultelerinin 2. sınıflarında verilen ileri matematik dersi.

    dogada bulunan karmasik sistemleri modellemeye yarayan, yuksek dereceli turevleri cozmemizi sağlayacak olan cesitli yollar barindiran zor ders.

    bu dersi 2 farkli hocadan almis birisi olarak soyleyebilirim ki: her hoca bu ders adi altinda ayni konu basliklarini ama farkli seyler anlatiyor.

    eger hocaniz kafayi matematikle bozmus bu ders icin baska fakültededen gelen bir doc. yada prof. degil de muhendislik fakültesinde dersi vermek icin veren bir hocaysa derste anlattıklarını anlayip cozdugu sorularin cozum yollarini ezberlemek dersi gecmek icin yeterli olabilir.

    ama ilk dedigim gibi bir hocaniz varsa almanizi istedigi kaynagi alip bol bol soru cozmelisiniz, tabi sınavdan once defteri ezberleyip, gecen yılın sorularini cozmekte de fayda var.
  • halihazırda vizeler yaklaşırken en çok korkulan ve e çok küfür edilen mühendislik fakültesi dersidir. tek derse kadar sürükleyip, yumurta kapıya geldiğinde can hıraş çalışarak bb ile verdiğim ve mezun olduğum derstir. üniversite hayatının son sınavının bu ders olmasını istemeyenlerin zamanında verip kurtulması, ecel terleri dökmemeli tavsiyedir.
  • ne olduğunu anlayarak geçeni aç bırakmayan, matematiğin meyvesi fiziğin çekirdeği olan ders. sadece dv/dt'den v ve t nin grafiğini, sonra da fonksiyonu çıkarmamıza imkan verdikçe şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz.

    isaac newton'u saygı ve hayranlıkla anıyoruz.
  • mühendislikteki yeri oldukça büyüktür.

    aslında genel anlamda türeve, integrale bir de laplace dönüşümlerine hakim olmakla gayet kolay anlaşılabilecek bir derstir.

    eğer mühendislik özellikle de makine okuyorsanız ve diferansiyel bilmiyorsanız başınızın belası olur. ısı transferi, akışkanlar mekaniği, sistem dinamiği ve özellikle kontrol sistemlerinde sıkça kullanılır. hele ki kontrolde laplace konusuna da hakim olmanız gerekir yoksa çok zorlanırsınız.
  • okulumu yarım dönem daha uzatmama sebep olabilecek ders.
    hocam beni duyuyorsan, burayı okuyorsan yap bir şey gözünü seveyim.
    3-3,5 puan için 4 ay daha okula gelmeyeyim. :) :)

    not: işlem hatası yapmaya müsait bir ders. işlem hatasından kalma-geçme sınırında olan mühendis adayı bildirdi.

    not 2: hocam, cansın can!
    bir tanesiniz!

    i love you fhocam diye bağırasım geldi abdurrahim albayrak gibi

    geçtim be geçtim.

    hocam çok teşekkürler :)

    allah beee

    çal keke çaaaaallll !!!!
hesabın var mı? giriş yap