• internet'e bağlı olmaması gereken bilgisayar. bunun dışında windows üzerinde çalışıyorsa kurulumla birlikte zart, zurt, hede, hödö gibi bilimum servisleri kaldırmak akıllıcadır. ses kartı konusunda sakın ama sakın multimedia eğlence için amaçlanmış creative benzeri ürünler almayın hayal kırıklığı yaşarsınız. dönüştürücülerin kalitesini geçtim, asio ile gecikmesiz çalışmak hayal olur, dikkat diyim. ha amatör ve merak amaçlı bi şeyler yapacaksanız asio 4 all bi süre işinizi görebilir, bilemem.
  • müzik yapmaya odaklı iş istasyonlarının genel adıdır. ses üretme, manipüle etme, edit, kırpma-biçme-ekleme, mix, mastering, aranjman, notasyon gibi birçok işlem ve yazılıma ev sahipliği (host) yapan yazılım ve dahi bilgisayar sistemlerine verilen genel addır. bir nevi müzik yapma şeysinin işletim sistemidir, os'udur. kısaca daw denir. günümüzde barındırdığı sayısız tool ve modüllerle göz dolduran, tüm bu işleri tek bir çatı altında halletmemizi sağlayan protools, logic, ableton live, reason gibi yazılımlar (sanal stüdyolar) da tek başına daw olarak adlandırılabilir.
  • sektörde en çok kullanılan 2 tanesi yazılmadığı için onları da yazmakta fayda var bence :

    biri image-line'ın fl studio'su

    diğeri ise steinberg'ün cubase'i.
  • (bkz: daw)
  • (kapsamlı) ses üretim ve düzenleme yazılımlarına verilen genel ad. *

    düzenleme: ableton 10.1.0 sürümüne geçiş yapıldı. yeni temalar ve kaplamaların yanında, latency konusunda yapılan geliştirmeler ve multicore progress durumunda bariz bir şekilde hissedilen iyileştirmeler şahane olmuş.

    ayrıca, kendine ait analog sinyal işleyicisi olan operator zaten efsane iken, yeni sürüm ile birlikte gelen wavetable ile destekli bir şekilde kullanıldığında, çoğu pluginden alınamayacak, analog osc kalitesinde sinyaller üretebiliyorsunuz.
  • video import eden daw programına ihtiyaç duymaktayım, ücretsiz olanı varsa makbuldür ama yoksa ücretli de olur. bilgi sahibi yazarlar yeşillendirirse sevinirim.
  • binbir çeşidi olan müzik çalışma istasyonları. uzun zamandır ilgiliyim kendilerine, hep niyetleniyorum bir türlü doğru düzgün vakit ayıramıyorum. birkaç tane bestem var kendi kendime çalıp söyleyerek kaydettiğim, doğru düzgün bir düzenleme filan yapmak istiyorum ne zamandır. bir müddet ableton ile uğraştım, doğru düzgün vakit ayıramadım. sonra bir müddet reaper ile uğraştım, ama karıştıra karıştıra öğrenme süreci zaman alıyor yine.

    velhasıl, artık özel ders almak niyetindeyim. mix mastering filan da öğrenmek istiyorum aslında genel olarak. varsa bu işlerle uğraşan ve ders verebilecek arkadaşlar, lütfen yeşillendiriniz. veya yönlendirebileceğiniz yerler varsa istanbul'da, özel ders ya da kurs için, tavsiyelere açığım.
  • (bkz: pro tools)
    (bkz: cubase)
    (bkz: presonus studio one)
    (bkz: ableton live)
    (bkz: fl studio)
    (bkz: logic pro x)
hesabın var mı? giriş yap