• -funda hanım, bu yolladığınız logonun çözünürlüğü çok düşük. projemizde kullanamıyoruz. bize bunu vektörel olarak bir formatta iletir misiniz?
    -nasıl yani ben açınca ekranda güzel gözüküyor, nasıl istiyorsunuz ben anlamadım? meriç bey projemiz acil nasıl hızlı ilerleyebiliriz?

    işte djital okuryazarlığın önemi, günümüzde artık her bireyin sahip olması gereken genel bilgileri içinde kapsadığını bu çok tanıdık dialogtan anlayabilirsiniz.

    bugün her birey dijital öğeleri, belli başlı programların kıllanım amacını (kullanmak zorunda değil) belli network ve internet çalışma mantığını içselleştirmeli. mesleğiniz ve işinizden bağımsız olarak artık bu yetiler herkese ama herkese gerekiyor.

    okullarda bilgisayar kullanım derslerinin yanına mutlaka dijital okuryazarlık dersleri de eklenmeli.
  • bazı üniversitelerde uzaktan eğitim ile verilen bir derstir. sanırım daha çok üniversitemsi yerlerde veriliyor bu ders. sınavlarında ise ezbere dayalı anlamsız ve öğretme hefefi olmayan şeyler soruluyor...

    google layip biraz araştırma yapınca çoğu üniversitemsi yapının okuryazar kelimesini doğru dahi yaşamadığını görürsünüz...

    amaç kağıt üstünde güzel hoş lakin isteksiz ve öylesine yapılıyor bu işler ülkemizde. bu dersi veren hocanın dijital okuryazarlığı yokken ders vermesi anca bizde olacak bir olay zaten....

    bunlarda internet ortamında dolaşan sorular...

    https://aofsoru.com/…yili-ara-sinavi-sinav-sorulari
  • dijital okuryazarlık, kullanıcıların teknolojiyi kullanarak bilgiyi bulma, değerlendirme, organize etme, oluşturma becerileri ve teknoloji açısından zengin ortamlarda bu becerileri kullanarak sorunları çözme becerisi olarak tanımlanmaktadır.

    dijital okuryazarlık, temel bilgisayar becerilerini edinmekten daha fazlasıdır. aslında insanların teknolojiyle ne yaptıklarını, sorunları nasıl çözdüklerini ve nasıl etkili iletişim kurduklarını içermektedir.
  • bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu (btk) tarafından hazırlanan açık kaynak dijital içerik üretme projesi'nin ilk kitabı.

    dijital okuryazarlık
  • dijital çağda değişime ayak uyduran kişiye dijital okuryazar ya da dijital yetenek denir

    çoğu şirkete baktığımızda artık uzaktan çalısmaya başladı. zoom, microsoft teams kullanmaya başladı. sonra bunu kullanan şirketler biz dijitale geçtik diyor. bunları kullanan çalışanlar ise kendini dijital yetenek sanmaya başladı. hayır arkadaşım 5 yaşındaki çocuğun kullandığı programları sen de kullanıyorsan bu seni dijital okuryazar yapmaz.

    değişime ayak uyduracak bu yetkinliği geliştirmişsen yüz adım öndesin demektir. aranılan kişisin demektir. birisine bir işin algoritmasını aktarabiliyorsan djital yeteneksin demektir.

    diyelim ki üretim sektöründe verileri aldınız. analiz etmeye başlıyorsunuz. bunu analiz ederken . "verilere baktığımzda artan bir trend var" diyorsun muhtemelen ama herif gidiyor bu verilerle naive bayes yapıyor istatistiği kullanıyor. makine öğrenmesiile ilgili yorumlar yapıyor. çoktan rpa ile ilgili çalışmalar yapmış. dijital yetenek budur.

    yeni mezun olmuş arkadaşlarıma aşağıdaki bakınızları iyice incelemelerini öneriyorum. sadece bakınızda kalmışsan geçmiş olsun ama sciencedirectten araştırıyorsan evet sen dijital okuryazarsın

    (bkz: yapay zeka)
    (bkz: machine learning)
    (bkz: big data)
    (bkz: veri analitiği)
    (bkz: robotic process automation)
    (bkz: dijital pazarlama)
    (bkz: ux)
    (bkz: iş zekası)
    (bkz: crm)
hesabın var mı? giriş yap