• geçtiğimiz günlerde "yayın hayatı"na başlayan erdal güven (radikal) genel yayın yönetmenliğindeki internet gazetesi. son yıllarda içimizde biriken huzursuzluğun tavan yapması sonucu, yaramazlara batmasına niyet edilmiş; çok da hayırlı olmuş.

    http://www.diken.com.tr/
  • adlari yavas yavas duyulmaya baslayan site. en azindan facebookta haftada 2-3 kere bu siteden bir seyler paylasanlari gormekteyim.

    bu arada yemeyip icmeyip turkiye afisleriyle ilgili garip garip haberler yapmaktalar. tamam cok guzel olmamislar haklilar tamam ama biraz art niyet var sanki.. elestiri yapim derken sacmalamaktalar. stock image satin alip kullandi diye tasarimci mi elestirilir lan..
  • bi t24 olmasa da iyi bir haber sitesine benziyor.

    yeri gelmişken kendilerine slogan önerim: deveyi diken insanı siken
  • yayın yönetmenliğini eski radikal dış haberler şefi erdal güven'in ve yazı işleri müdürlüğünü beril köseoğlu'nun yaptığı yaptığı internet gazetesi.

    harun simavi'nin diken.com.tr'yi tanıttığı metni de buradan aktaralım:

    --- diken.com.tr tanıtım ---

    diken’i size tanıtırken büyük dedem merhum sedat simavi’den bir alıntı yapmak istiyorum. 1916’da, ‘gazetecilik öldü’ denilen bir devirde bir arkadaşına şöyle demiş: “inşallah ben bu verimsiz tarlada namuslu olarak gazetecilik yapacağım. muvaffak olursam ne âlâ, muvaffak olamazsam talihime küseceğim…”

    neredeyse 100 yıl sonra, gazetecilik için yine aynı şeyin söylendiği şu günlerde benim de niyetim aynı.

    diken’in misyonu net ve kısa: ülkemizde gül bahçesine dönüştürülmek istenen medyanın dikeni olup, köklerinden sallanmaya başlayan demokrasimizi, temel özgürlüklerimizi ve laikliği savunmak. bu misyonu yerine getirirken de gazetecilik mesleğine hak ettiği itibar ve onuru yeniden kazandırmak.

    yukarıda saydığım değerleri savunurken hiçbir parti, kurum ya da örgütün körü körüne taraftarlığını ya da düşmanlığını yapacağımızı sanmayın. diken bağımsız ve özgür bir gazete.

    diken’in gücünün iki kaynağı var: ilki, kendi imkânlarıyla çıkması. ikincisi de gazetecilik ilkeleri ve etiğinin diken ekibinin dna’sında yazması.

    çok büyük vaadlerimiz yok. doğru haber veren, adil gazeteciliği gözeten, nereden gelirse gelsin baskıya boyun eğmeyen, dürüst bir gazete çıkarmak için yola koyulduk. çünkü eminiz ki, türkiye’nin böyle bir gazeteye ihtiyacı var.

    en doğrusu, yine büyük dedemin her gazetecinin kulağına küpe olması gereken şu nasihatiyle bitirmek: “genç gazeteci arkadaşlarıma! bu meslek yorucu bir meslektir. ama, insan büyük bir zevkle çalışır. kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. mecbur kalırsan kır, sakın satma.”

    harun simavi
    --- diken.com.tr tanıtım ---

    3 gün önce verilmiş sinpensar uktesi.
  • yaramazlara biraz batar sloganına sahip güvenilir haber sitesi.
    akşam postası:2 dakikada günün özeti olayını çok beğeniyorum satır başlarından tüm gün yaşanan önemli olayları okuyorum.
  • yavaş yavaş aklımda yer edinmeye başlayan haber sitesi.
  • facebook'taki 'feed'lerinde haber başlıklarının kutuya sığmadığı haber sitesi.
  • gelirinin nereden geldigini merak ettigim haber sitesi. ucretli icerik yok, bagis yok, reklam yok...
  • görece t24 tadında bi' haber portalı. takip etmekte fayda var tabi.

    geç kalmış edit: f tipi, güdümlü. facebook listemdeki poster solcularından anlıyorum ki mevzuya uyanan parlak zekalı pek yok. sabah akşam iktidar partisine salvolayan haberleri paylaşıp iletişmekle meşguller. iktidar partisini savunmak diil de mesele, bu cemaatin büründüğü kostümler korkutuyor beni.
hesabın var mı? giriş yap