• histrionik kişilik bozukluğu olarak bilinir. kendi gruplarının ilgi odağı oldukları sürece, canlı ve neşelidirler. kazanılan ilgiyle, özgüven doğru orantılıdır.sürekli tatmin veye onay arayışı içerisindedirler. takdir edilmek isterler. olumsuz eleştirileri tehdit olarak algılar aşırı duyarlılık gösterirler. günlük hayatta karşılaştıkları olağan durumları, daha fazla ilgi çekmek için abartarak anlatırlar. buna bağlı olarak duygularını uçlarda yaşarlar. durumlarının farkında değildirler.narsistlerden farklı olarak çevreleriyle ilişkilerinin her dakikasına dikkat ederler.

    hayatımızın her alanında karşılaştığımız tiplerdir. içlerindeki ezikliği bu şekilde yatıştırırlar. dün grammer clubında karşılaştığım sürtük de bunlardan biriydi.
  • iphone kullananlarda olmayan hastalıktır.

    (bkz: aa lütfen olur mu öyle şey)
  • bu hastalığı taşıyan kişilere argoda ilgi orospusu ( attention whore) denir.
  • facebook,insta ve twitter hesaplarinda bol bol görulen hastalik. bu tiplere hic yuz vermemek lazim. ilgiden besleniyorlar.
  • narsist kişilerde görülür mesela ben
  • internetin hemen hemen herkese ulaşmasıyla birlikte iyice yayılmaya başlayan hastalık. dikkat çekmek, ön plana çıkmak özünde herkesin hoşuna giden şeyler. ancak bu bir takıntı ve yarışa dönüşmeye başladıkça içinden çıkılmaz bir hale geldi.
  • çağımızın çaresiz hastalığıdır.
    kimlerde veya nerelerde görülür?

    * bilimum sosyal medya uygulamalarında

    * evinizden dışarı adım attığınız andan itibaren bedensel olarak görülmek istediğini hissettiren sokaktaki insanda. örneğin kış zamanı tepeden tırnağa beyaz giyinen insanların çoğaldığını görüyoruz çevremizde. eskiden (bkz: zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü) denilerek yeri ve zamanı olmadığı halde dikkat çekmek için böyle giyinen insanlara ithafen bir gönderme yapmak için bu söz toplumda kullanılırken bugün (bkz: moda) olarak tarif ediliyor. sebebi ise dikkat çekici olan iyidir!

    * iç ve dış mekanların tasarımlarında gittikçe şeffaflaşma ve açık-planlı bir düzenleme yapılagelmekte. örneğin; evlerde mutfakların duvarları yok artık. her şey her an gösterime hazır şekilde. iş yerlerinde odaları ayıramadık mı? oda sistemi yerine camlarla ayrılmış bölümler yapılır o zaman. restaurantta veya cafede ha içeridesin ha dışarıda! hatta mutfağı bile izlemen için kameralar konulmuş senin için. gör ve görün!

    velhasılı kelam eskiden trafik derslerinde öğretilen temel felsefe olan “gör ve görün!” bugün hayatın merkezine oturmuş durumda. hayırlı olsun!
hesabın var mı? giriş yap