• yalçın küçük'ün gözaltına alınırken kendisine sorulan "bir açıklamanız olacak mı?" sorusuna karşın verdiği tek kelimelik cevap. ya da kafasında yaptığı değerlendirmenin tek sözcükten oluşan özeti.
  • bir eşcinsel dikta kalıbı:
    bir erkek eşcinsel (ibne) için temelde tüm erkekler gizil (latent) veya açık eşcinseldir. dolayısıyla onun için potansiyel olarak bütün erkekler sevgili, bütün kadınlar rakiptir. buna anlık değil kökten hayır yolunu tıkaması veya tıkama isteği onu henüz diktatoryasını kurmamış diktatör yapar.

    (ilk giri tarihi: 13.4.2018)

    (bkz: akademya)
  • bütün insanlar diktatoryal yönetimin ("diktatoryal demokrasi" başlığında tartışılmış ama diktatoryal yönetimle demokrasi bir olamayacağı için saçma) ne kadar "kötü" olduğundan bahsediyor ama bence asıl tartışılması gereken şey bu yönetim şeklinin ne kadar "saçma" olduğu.

    her şey insanın kendisinin ve dünyasının farkına varması ile alakalı aslında. bunu anlamak için bir diktatör ile konuşuyormuş gibi yapmak, aşağıdakine benzer cümleler kurmak gerekli bence:

    bir insan neden kendisini diğerlerinden üstün görür? bunu düşünmesine sebep olan kriterler neler?
    cinsiyet mi? bu sadece müstakbel çocuğunun sana "anne" mi yoksa "baba" mı diyeceğini belirler.
    dış görünüş mü? dünyada senin tıpatıp aynın olan bir insanın olup olmadığını nereden biliyorsun?
    eğitim düzeyi veya yetenek mi? herkeste bu kritere sahip olma potansiyeli var zaten, yeter ki olanak tanınsın.
    doğaüstü güçler mi? öyle bir şey yok ki.
    peki bu ego ne için? kendi keyfin uğruna hiç tanımadığın, adını bile duymadığın varlıkların yaşam kalitesini kısıtlamak ne kadar mantıklı? ("vicdani" demiyorum çünkü genellikle vicdan azabı çekmez bunlar.) sonuçta bu dünyada sadece sen yaşamıyorsun ve bu dünyada yaşanabilecek olasılıklar bizim sayamayacağımız kadar çok. kaldı ki bir gün sen de dünyaya gözlerini kapatacaksın ve senin yerine başka biri ülkeye hizmet edecek. belki senin arkandan sana lanet bile okuyabilecek bu yaptıkların yüzünden.
    o yüzden biraz düşün.

    (bkz: farkındalık)
hesabın var mı? giriş yap