• işte o an.

    sanıyordun ki dilli kaşar adında, böyle ince ince dilinmiş özel bir peynirle yapılan çok lezzetli bir tost bu dilli kaşarlı.

    ilk aşama yemeyin beni aşamasıdır, dalga sanılır. sonra, hadi canım ne dili? şaşkınlığı ve ufak bir tereddüt.

    ne dili mi? kuzu dili, koyun dili, dana dili, çayırlara meralara sürtünmüş ülkem hayvanının pütürlü dilidir o.

    tavuk göğsünde tavuk olduğunun öğrenildiği ilk andan daha trajik, ama bir o kadar da lezzetli sonuçlara gebe bir andır.

    bu entry tüm dilli kaşarlı sevenler için geldi.
  • kumrunun gerçek kumrudan yapılmadığının öğrenildiği anın kardeşidir.
    (bkz: kendimden biliyorum)
  • yaşattığı şokun aynısını adana kebap'ın adana'dan yapılmadığını öğrendiğimde yaşamıştım. hayır nasıl öğütüp kıyma yapıyorlar onu merak ettim baya.

    urfa hakeza.
  • yaklaşık 1 sene önce yaşadığım andır.

    "sizce ne yesem?" diye sorduğumda garson "dilli kaşarlı tost" deyince dil peynirinden çağrışım yapmıştı ve güzel bir şeydir herhalde diye kendime bundan söylemiştim. geldi, yanımdaki arkadaşım benimle "sen yemezdin böyle şeyler" diye hafiften dalga geçmeye başlayınca doğal olarak tostun içini aralama ihtiyacı hissettim. ve evet... tostun içinde bildiğin hayvan dili vardı. yiyemedim tabii, sonra olayın şokuyla ne yapacağımı şaşırıp kaşarlı tost söyledim. öyle bir ruh halindeydim ki on an benim için en güveniliri kaşarlı tosttu. dilliyi de paket yaptırıp, kediye attım. kedi de yemedi yanlış hatırlamıyorsam.
  • ofise civardaki büfeden topluca tost söylenicektir. en revaçtaki tost dilli kaşarlıdır, sürü psikolojisi ile yıllardır isminde dil olduğu için uzak durulan dilli kaşarlı tost merak edilir ve çift kaşarlı tostun kaşar ve dil peyniri ile yapılan versiyonudur heralde diye düşünülür ve dilli kaşarlı tost sipariş verilir. siparişler gelir içindekinin ne olduğunu anlamak için tostun içi açılır ve içindeki kesinlikle dil peyniri değildir verilen tepki ile mesai arkadaşları kopar içinde ne olduğunu bilmiyormuydun sorsaydın diye dalga geçilir. büfeye başka sipariş vermek için telefon açılır ama ofis büfeye uzak olduğu için tek kişinin siparişini getirmezler ve en son rejimde olduğu için tost siparişi vermemiş rejimdeki bayan mesai arkadaşının eti formuna ortak olunur.
  • tavada masum masum duran top top billurları tavuk parçaları zannedip ikişer üçer götürdükten sonra çöp poşetindeki ambalajın etiketine gözün çarpması, yarı öğürerek tuvalete koşmakla eş değer olay. *
  • benim de düştüğüm boşluktur. fakat sorun gayet isimdedir; dilli kaşar peynirli olsa mesela
    bence şu an bu teorimi belirtiyor olmazdım.
    gerçi bu seferde kaşar peyniri mi dilli diye düşünülebilir
    öyleyse en iyisi kaşar peynirli dilli tost olsun.

    (bkz: işte böyle bir an)dı sözlük
  • o anı hatırlıyorum.. o kadar kendimi bırakmıştım ki o dönemde, ortaya bir de çoban salatası söylediğimi hatırlıyorum..
  • bu an imam bayıldının içinde imam olmayabileceğinin de akla düştüğü andır..
hesabın var mı? giriş yap