• 1972 yılında istanbul'da doğan sanatçı. berlin ve viyana'da müzik ve görsel sanatlar yüksekokulu'nda eğitimini tamamladı. müzikal ve tiyatro oyuncusu olarak avusturya ve almanya'da çeşitli oyunlarda rol aldı. berlin’de "coaching company"de film ve televizyon oyunculuğu okulunu bitiren saatçi, birçok oyuna da koreograf olarak imza attı. yazıp, sahneye koyduğu son oyunu ise, mustafa kemal i sevdim, mustafa kemal'e aşık üç kadının hikayesini anlatıyor.
  • dun aksamki mustafa kemal i sevdim oyununun bitiminde yildiz kenter in kendisini ayakta alkislayarak onurlandirdigi, muhtesem performansiyla beni benden alan sanatcimiz...
  • kendisi hakkında bilgiye ulaşmak için; http://www.dilruba.de/
  • fikriye ve latife- mustafa kemal'i sevdim adli oyunu yazan ve oynayan, harikalar yaratan, hem vucudunu hem de sesini buyuk bir hakimiyetle kullanabilen, cok cok cok yetenekli bir sanatci. kendisinin daha cok insan tarafindan takdir edilmesi ve en kisa zamanda bas taci yapilmasi lazimdir. ben uzun zamandir boyle bir performans, bu kadar guclu bir oyunculuk gormemistim.
  • ünlü tsm bestecisi ismet nedim saatçi nin kızıdır.
  • "kar konferansı" adında yazdığı ve yönettiği etkinliği yine bir ilk tiyatro dünyasında. farklı ve cesaretli işlere her oyunuyla imza atan dilruba saatçi'nin kişiliği ise sıradışı. oyun sonrası sohbet etme fırsatı yakaladığım an, neyi nasıl soracağımı şaşırdığım kadındır. öyle kalakaldım karşısında. acil gidin, oyunlarını izleyin derim. muazzam.
hesabın var mı? giriş yap