• alanyanın serinlemek için girdiğin denizinden terleyerek çıktıktan sonra ikinci bir alternatif olarak kendini buz gibi sularına gözün kapalı atabileceğin yer.
  • alanyanın boğucu sıcağından kurtulup, serin serin oturabileceğiniz, çok güzel balık yiyip saatlerce çayın üzerindeki ahşap setlerde uyuyup sefa sürebileceğiniz muhteşem yerdir. lokantaları çok ucuzdur ayrıca.
  • alanya'nın 6 km uzaklığındaki, bol yeşillikli, ağaçların tepesinde oturma yerleri olan, rehavet giderip çay içilebilen, ayaklarınızı buz gibi akarsuyun içine sokabileceğiniz, dinlenebilitesi yüksek yer.
  • yukarı kısmına yapılan barajın su tutmaya başlamasıyla özelliğini yitirecek olan güzel mekan. tur rehberinin söylemesine göre birkaç sene içinde çay kuruyacakmış...bir milli servetimizi de baraja kurban verdik hayırlı uğurlu olsun, acırım oradaki tesis sahiplerine adamlar harika mekanlar yapmış çay kuruyunca hiçbir özellikleri kalmıyacak...
  • artık orasını da gözü para bürümüş dağayı katleden işletmecilerin keifettiği yer..umarım birileri dur diyebilir ama ne mümkün.ne zaman halk dinlendi ki ben de bunu dedim.peh!
  • zamanında ilkokullar için ideal bir piknik mekanı idi.

    bir diğer için (bkz: incekum).
  • serin sularında yüzüldüğü ve makul fiyatlı restorantlarında karın doyurulduğu alanya' nın güzel mekanlarından dı. mekalarındandı çünkü baraj çalışmaları nedeni ile maalefes tertemiz akan suyu artık çamur akan bir suya sahip olmuştur.

    esnafın söylediğine göre 2 - 3 ay öncesi daha kötüymüş. yavaş yavaş temizlenmeye başlanmış. bir an önce eski güzelliğine kavuşmasını dilediğim görülesi mekan.
  • üzerinde kurulu işletmelerin barajın taşması nedeniyle bıçak gibi kesilen işlerinin, çamurun tamamen arıtılması ve suyun temizlenmesi neticesinde artık düzeldiğini gördüğüm muazzam yer. çayın ilk başta kelimenin gerçek anlamıyla nefes kesen ama çabuk alışılan çok soğuk ve devamlı akar halde olduğundan cam gibi berrak suyu inanılmaz. bu buz gibi suya alıştıra alıştıra girmek yerine su kaydırağından kaymak veya atlama kulesinden atlamak suretiyle keskin bir giriş yapmak kanımca çok daha keyif verici, mutlaka tecrübe edilmeli.

    (bkz: pınarbaşı)
  • üzerine kurulmuş işletmeler harika. alanyaya gelipte uğramamak kayıptır zannımca.
    http://www.alanya.com.tr/tr/multiple_image?id=2264
hesabın var mı? giriş yap