• 1980 doğumlu, 1.94 boyundaki yunan point guard. iraklis'te oyunuyor yanlış hatırlamıyorsam.
  • iraklisgenç takımından yetişen ve 2004 2005 sezonunda panathinaikos takımına transfer olan solak combo guard. iyi bir şut sezgisi olan adıgeçen aynı zamanda birebirde çok etkili ve su içer gibi adam geçebilmekte ve o an için ne uygunsa- bu bir lay up veya ayağını kurmuş şutöre pas olabilmektedir- onu yapmaktadır. uzun boyu ve kolları ve solak olması onu birebirde durudurulması zor bir oyuncu yapmakta ve yardımı mecburi kılmaktadır. bu aşamada dimitris'in oyun zekası devreye girmektedir ki adam adama savunmada gelen yardımın tuttuğu boş oyuncuyu kolaylıkla bulabilmektedir. nitekim basketbol basit bir oyundur ve drive and pass ve pick and roll fundementali sizi yenilmez bir oyuncu yapabilmektedir. adıgeçenin savunması da çok iyi olup gerçekte zayıf bir yönü bulunmamaktadır. belki daha güvenilir bir şutör olabilir. diamantidis şu anda avrupada oynayan -papaloukas ile birlikte-en zeki playmakerdır. 2005 yılında zayıf panathinaikos'u final four'a zayıf yunan milli takımını ise gerek turnuva boyuncaki oyunu gerekse de fransaya iki saniye kala attığı üçlükle avrupa şampiyonluğuna taşımıştır. avrupa basketboluna önümüzdeki beş-altı yıl yön verecek birkaç oyuncudan biri olacağına inandığım bir oyuncudur.
  • 2005 avrupa basketbol şampiyonasında yarı final ve finalde yunanistan'ı neredeyse tek başına taşımış oyuncu. aşırı uzun kolları var dışarıdan maymuna benziyor. eğildiğinde (stands) kolları yere değiyor. hatta dirseği yere değiyor. bu sayede finalde 7 top çalma ile oynadı ve bu top çalmaların hepsi pas arası şeklindeydi. dışarıdan stili pek güzel değil ama çaktırmadan oyunun kaderini belirlemekte.
    diğer yunan oyuncuların aksine güçlü değil ve bu eksiğini kapatırsa adından daha da bahsettirir.
  • euroleauge 2006 sezonunun en iyi defans oyuncusu seçilen panathinakios oyuncusu.
  • yunan basketbolunun son zamanlarda yetiştrdiği en komple oyuncu.
  • tek başına bütün bir takımı savunabilecek kadar yetenekli bir oyuncu.
  • 24 agustos 2006 yunanistan turkiye maci'nda oynadığı anlarda takımımızın kilitlenmesine ve de devamlı top kaybetmesine sebep olan, adeta tek başına kantarı yunan tarafına çeviren süper oyuncu.
  • 2007'nin mına koymuş yiğido. hastasıyım.

    http://solturnike.blogspot.com/…os-diamantidis.html
  • 2005'te verilmeye başlanan euroleague'in en iyi savunmacısı ödülünü kendisinden başka birinin almasına henüz izin vermedi. emekli olduktan sonra bu ödülün adının kendisinin ismiyle verileceğini tahmin etmek güç değil.
  • bu yıl, klübüyle* üç yıllığına 6 milyon euro net ücret karşılığında kontrat yeniledi.* hak ediyor mu, hem de son kuruşuna kadar. theodoros papaloukas ile yunanistan milli takımında komboyu oluştur.
hesabın var mı? giriş yap