• 7 subat khk ihraclariyla ankara siyasaldaki gorevinden alikonulan genc akademisyen. bunun otesinde benim lise ve ozellikle dersane arkadasim. hazir dersane demisken sozu oradan acayim:

    bilenler bilir, bu dersane mevzusu cemaatle gerilimin parcasi olmadan once izmir'de gulencilerin korfez dersanesi pek revactaydi. hele hele liseyi okudugumuz izmir ataturk lisesinde, ozellikle de dincer ve benim gibi orta/orta alti ekonomik kosullarda yetisen ogrencilerin aileleri arasinda cok gozdeydi. biz o mevcut kosullarda cemaat dersanesine gitmemek icin ailelerimizin sartlarini epey zorlayarak kalburustu bir dersane olan bati dersanesine gitmistik. heyhat. simdi ayni dincer, taa lisede cemaatten uzak durmak icin azami ozen gosteren dincer, cemaatin darbe girisimi sonrasi ortaya cikan ohal'in urunu olan ve onun gerekcesiyle mesruiyet iddiasi tasiyan khk'lardan biriyle gorevinden edildi.

    lise yillarinda ben biraz ergenlik krizine girmistim. belki de dersanenin yarismaciligi cesaretlendiren tarzi ve dincer gibi caliskan bi sira arkadasim olmasaydi tutunamayan biri yapacakti o agir ergenlik halleri. neyse ki az hasarla gecti. :) ben ne kadar ergensem dincer o kadar olgun, ne kadar daginiksam o o denli duzenli, ne kadar kararsizsam o o denli kararliydi. bir gun dersanede hoca hepimize oss'de ilk tercihimizin ne olacagini sormustu. ben ne desem ne desem diye kivranirken dincer kendisinden asiri emin bi sekilde cevap vermisti bu soruya ve ankara siyasal demisti. :) dincer dedigini yapti ve siyasala girdi. hem de tum akademik egitimini siyasalda aldi (gerci bu benim ve pek coklarinin cok sicak bakmadigi bi tercih ama eminim bir bildigi vardir) ve ankara uni anayasa hukuku anabilim dali gibi ulkemizde ikon haline gelmis bir kursude akademisyen oldu.

    bunlari neden anlatiyorum? bu arkadasimin (liseden sonra diyalogumuz bitse de) tutkuyla, emekle ve bin bir zorlukla elde ettigine birebir sahit oldugum akademik seruveninin haksizca ve zorbalikla (simdilik) elinden alinmasina katlanamiyorum.

    yalniz soyle bir sey var: islerin bugunku gibi cigrindan cikmadigi bir donemde devletin o zamanki gozde kurumlarindan birinde devletin gozde burokratlariyla cok yakindan calisma imkanim oldu. bu anlamda hukumetin dna'sini az cok tartabiliyorum. ve bu tarti bana memleketteki pek cok yanlis giden ve gidecek seyin aksine bu haksizligin cok uzun surmeyecegini kesin bir dille soyluyor.

    o gun geldiginde; dincer'ler, murat sevinc'ler yuvalarina geri donduklerinde korkut boratav gibi ciceklerle karsilanacaklar ve adlarini bu ulkenin sinirlari disina tasiyacak pek cok degerli akademik calismaya imza atacaklar. bu zulmu onlara reva goren ve kendisini yalnizca guce payanda olmakla var edebilen rektor erkan ibis ise tarihe yalnizca zulmu nedeniyle konu olacak. baska bir devirde fiyakasi pek yerinde olan kemal alemdaroglu bu gun neyse ibis de bundan sonraki zamanlarda oyle veya belki daha da kotu hatirlanacak.

    ancak ibis kadar olmasa da bu zulme sessiz kalan, dahasi oh olsunculukla keyif catan konformist ve omurgasiz pek cok akademisyene de deginmek lazim. bence bu memleket icin buyuk birer utanc kaynagi her biri.

    tartim beni yaniltiyorsa ve bu zulumden geri donulmezse de bu durum dincer'den ve diger hocalardan cok bir sey goturemez, zira uretkenliklerini surdurebilmeleri icin pek cok yurtdisi imkanlari mevcut. tabi kaybeden onlar degil, bu memleket olacak bu senaryoda.

    son olarak dincer demirkent ve murat sevinc'in iletisim yayinlarindan cikan "kurulusun ihmal edilmis istisnasi: 1921 anayasasi ve tutanaklari" isimli kitabin haberini vereyim: http://www.iletisim.com.tr/…-edilmis-istisnasi/9396

    kitabi dincer hoca ve murat hoca siyasala donduklerinde imzalatacagim, henuz degil. :)
  • medyascope'da konuk olarak yaptığı seçim yorumlamasıyla tanımış olduğum epey aklı başında ve donanımlı şahıs. dinlerken bize böyle kafalar lazım dedim kendi kendime.
    https://youtu.be/eon33oalija
  • muhafazakar secmen miti baslikli okunulasi guzel bir yazi kaleme almis. yeni ya da sasirtici bir sey soylememekle birlikte sakin ve acik bir durum analizi yapmis.
  • içimizden geçenleri yazmış:

    "...cumhurbaşkanı tarafından merkez bankası’na yapılan atamaların muhalefet tarafından alkışlanabiliyor olması, emniyet’te soylu ile adı birlikte anılan ekibin yerini bir başka “ekibe” bırakması hatta rtük başkanı’nın atatürk filmine ilişkin bir dijital platformun tasarrufları hakkında inceleme başlattığını söylemesi liberal ve kemalist muhaliflerin alkışlarına mazhar olabiliyor. normal, olağan bir rejimdeymişiz; normal, olağan politik koşullardaymışız gibi; rejime ilişkin hiçbir yapısal sorunu görmeden, sınıfsal tercihlerin altını çizmeden. millet ittifakı ve etrafında toplanan partilerin bu rejimin yapısıyla derdi var mıydı gerçekten, sınıfsal tercihleri bakımından farkı neydi? akp’nin merkez bankası’na atadığı kişileri alkışlayanlara sorsak ne derler? ormanlarımız kesilir, köylüler dövülür, cumartesi anneleri aym kararına rağmen abluka içinde şiddetle gözaltına alınır, gazeteciler tutuklanır, ülkenin sokakları her gün psikopatça cinayetlere, çete savaşlarına teslim edilirken normalimiz hakkında ne derler? benim kanaatim şu, türkiye’nin yeni rejiminin yarattığı olağanüstü hâl, millet ittifakı ve etrafındaki partilerce normalleştirildi, normalleştirilmeye devam edecek ve kabul etmek gerekir ki artık normalimiz bu; istisnayı yaratacak ise kurulu muhalefet içinden çıkmayacak."
  • bu adamın adını ben kendi kendime "dinçer domercant" olarak telaffuz ederdim. hatta "daamığkiyanntt" diye de amerikan aksanı kasardım.

    zira henry domercant'in adını ilk duyduğumda "bu adam türk vatandaşı olsa soyadı kesin demirkent olur." demiştim. yıllar sonra siyasal'a gelince fark ettim ki soyadı gerçekten de demirkent olan bir adam var. sonrası tarihsel olarak kaçınılmazdı.

    (bkz: ekşi itiraf)
  • mülkiyeliler birliği'nin yeni başkanı
  • ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi anayasa kürsüsü'nden 7 şubat 2017’de khk ile ihraç edildi. doktora derecesini aynı fakülteden, "türkiye'nin anayasal düzeninde cumhuriyetin iki kuruluşu ve dinamik cumhuriyet kavramı" başlıklı tezi ile almıştır. anayasa tarihi, cumhuriyetçilik, kurucu iktidar, siyasal temsil konuları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. ayrıntı dergi yayın kurulu üyesidir.

    kaynak
  • kamusal niteliğiyle tanımlamak gerekirse eğer mülkiye'nin genç asistanlarındandır. bahri savcı, mümtaz soysal, yavuz sabuncu, cem eroğul gibi önemli isimlerle özdeşleşmiş anayasa kürsüsünde murat sevinç'in gözetiminde pişmektedir.

    ayrıca bu işin sıralaması yapılmış mıdır bilemiyorum ama yeryüzünün en iyi insanları sıralamasında rahatlıkla ilk üçe girer diye düşünüyorum.
  • 2013'te taner yelkenci devlet ve hukuk teorisi sempozyumu'na katılmışlığı da olan akademisyen yazar.

    takip için: twitter.
  • özgürlükçü, eşitlikçi anayasa:

    (bkz: https://youtu.be/nd1c9uvisgc)
hesabın var mı? giriş yap