• önermeyi sunmadan önce öncelikle dinci ve dindar ayrımını açıklamak gerekiyor.

    bir dindar yaratıcıya karşılık beklemeden saygıyla ve sevgiyle bağlanır ve onun sevdiği bir kul olabilmek, ona yakınlaşmak dindar için en büyük ödüldür. bu sebeple alacağı ödülden ziyade sevilen bir kul olmak, sevdiğini mutlu etmek onu mutlu eder. bu tip insanlar zararsız, karınca incitmekten korkan, bir lokma bir hırka ile de mutlu olan, fazlasına şükreden ve paylaşan kimselerdir. başka insanlara zarar vermek akıllarının ucundan dahi geçmez.

    eğer bir kişi ibadetlerini dinlerdeki cennetlerde vaad edilenler için yapıyor ise o kişi dincidir. yaratıcıya saygısı ve sevgisi değil ondan çıkar beklentisi vardır. menfaatçi riyakarlar insanlara nasıl yanaşıyor ise onlar da tanrıya öyle yanaşırlar. onun için her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade ederler ki bu durumu ileriye götürüp yaptıkları her şeyi bir şekilde tanrıya mal ederler. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez felsefesi ile alacakları ödüllere itikatları yüksek olanlar, cennetteki turunç memeli yaşıt hurileri hayal ederek masum insanları öldürmekte ve onları öldürür iken kendilerini öldürtmekte beis duymazlar. kendileri gibi düşünmeyen dindarları kendi menfaatçilikleri belli olmasın diye din dışı ilan ederler. bu sebeple dinciler insanlık için bir tehlike, bir virüstürler.

    onları dışarıda çok güzel ayırt edebilirsiniz, sürekli maddiyat ve paye peşinde koşan, sürekli her konuda kendi çıkarının hesabını yapan, hesapladığı çıkarı kendisine verilmeyince ağlaklık yapan, hem kendi kafasına göre bir kahramanlık-iyilik anlayışı üretip buna göre hareketler yapan, kafasında ürettiği bu kahramanlık-iyilik anlayışı sebebiyle payeleneceği öngörüp de bu paye kendine verilmediğinde saldırganlık yapanlar da yine bu dincilerdir.

    ha her menfaatçi dinci midir? dinle ilgisi olmayan çok menfaatçi tanıdım, dolayısı ile bence her menfaatçi dinci değildir lakin üst paragraflarda belirttiğim sebepten her dinci menfaatçi ve riyakardır. içinde menfaatçilik olmayan birinin dinci olması eşyanın tabiatına aykırıdır. içinde menfaatçilik ve riyakarlık olmayan kişiler böyle topluluklarda barınamazlar.
hesabın var mı? giriş yap