• sözlükteki gayri müslümlerin talebidir.

    insan kendi dininden başka dinlere mensup olanlara hakaret eder mi lan hiç. bence de bu konuda müslüm kardeşler uyarılmalı, baktılar devam ediyor uçurulmalı.

    inanmıyorsan da az biraz saygı duy.

    https://galeri14.uludagsozluk.com/…lığı_1411854.jpg

    ahahaha. troll beslemek güzel şey aslında.
  • "dine hakaret etmek serbest dine hakaret edene hakaret normal" mantığı gayet doğru. din denilen şey kişisel bir inançtır. sadece inanan için anlamı vardır. bir şahıs değildir. bu yüzden kişi bir dine hakaret ederse etik olarak yanlış bir davranış yapsa da özgürdür. ancak kişiye hakaret edemezsin. çünkü kişi bilinçli, kişiliği olan, somut bir canlıdır. örneğin bir şirkete küfür etsen ceza almazsın ama şirketin müdürüne küfür etsen ceza alırsın.

    not: dini bütün müslüman
  • tüm dinler ve mezhepler için geçerli olacaksa desteklediğim talep. öyle salt islam'ın hanefilik mezhebi için geçerli olmayacak.

    alevilik, hristiyanlık, musevilik ve hatta budizm için de geçerli olacak. ateizm için de geçerli olacak. neticede bir dine inanmak haksa inanmamak da haktır.

    eleştiri serbest ancak hakaret yasak.
  • öncelikle şu gibi başlıkların, (bkz: bu başlıkta 610 yılındaymışız gibi yazıyoruz) kaldırılması ile başlanmalıdır. tartışmak, inanmak veya inanmamak tabii ki serbesttir. ancak imalar ile laf sokmak, açık açık hakaret etmek insanlığa yakışmaz.
  • hakkında ayet mi var dediğim gerekliliktir.

    'şüphesiz ki ekşisözlükte dine hakaret edenler uçurulmalıdır'
    (bkz: bakara makara)
  • yaptığım hesaba göre sözlüğün yüzde 82'si uçuyor bu durumda. mübareklere kalacak sözlük
  • "sözlük'de ki" değil, sözlükteki.

    "bu ne yaban çelişki anne." değil, "bu ne yaman çelişki anne."

    yaranıcam değil yaranacağım

    hazır eğitimsizlikten bahsetmişken uyarayım dedim.
  • sonra islamofobi var dersin
    kendi kitabınızda islam dışı olan herşeye nefret kusarsın
    mazlum edebiyatına devam tebrikler
  • sonra islamofobi var dersin
    kendi kitabınızda islam dışı olan herşeye nefret kusarsın
    mazlum edebiyatına devam tebriklerb
  • din degil de inanclara kufur etmek yasaklanabilir. insanlarin inanclarina saygili olmak zaten bir insani davranis bicimidir. bir yobaz ugruna ne islam dinine, ne hristiyanliga ya da diger dinlere kufur edilmesinin anlami yok. ayrica inanmayan arkadaslara da kufur etmenin bir manasi yok. her seyden once banane baskasinin neye inanip inanmadigindan? oruc tutacaksam kendime, icki iceceksem yine kendime. kufursuz bir hayat diliyorum. sevgiler sozluk, optum kib bye.
hesabın var mı? giriş yap