• yazıyı uzun diye okumamazlık eden sakın olmasın.
    bu ülkeye dair umudu bitmeyecek insanların okuması gereken yazı
  • cincinnatus olabilecek maddi manevra alanina eristigim gun, kanada yerine, amerika yerine, turkiye'ye gelecegim, ulkede bu yaziyi yazan, bu birikime sahip guzel insanlarin yuzustu birakmamak icin donecegim. bir karinca kadar onemsiz olsam da, etkim o kadar ufak olsa da, en azindan su kisitli omru bosa gecirmemis oluruz.

    bireysel kurtulus gudenlere saygim sonsuz. insan omrunu elbette rahat/konfor icinde gecirmek ister. bunda supheye yer yok.

    fakat, bu gun, biraz olsun konfor ve rahat varsa, vakti zamaninda magna carta surecinde kendini feda edenler, vakia zamaninda protestan olup bedel odeyenler , vakia zamaninda kirmizi ceketlilere karsi isyan bayragi kaldirabilenler, vakia zamaninda, kurtulus savasini yapabilenler sayesinde var.

    bireysel kurtulu cok olasi, cok mumkun, cok kolay. fakat tarihsel gorevimiz, hele ki, tarihi biliyorsak, o insanlari taniyorsak, kacinilmaz.

    eger, kendini feda eden insanlarin hikayelerini okumamis olsaydik, civic virtue nedir bilmeseydik, bireysel kurtulusumuz kendimiz icin cok anlamli olurdu. ama hasbel kader, biliyoruz, okuduk, ve bilginin sorumlulugundan kacamayiz. henuz bilgimiz, hakikat okyanusunda bir damla olsa da, gercek hakikat karsisnda, cahilin onde gideni olsak da, 'adalete olan inancimiz" ve bunun denenmis bilgisi, bizi bu goreve itmek zorunda. (yine de cahillik mutluluktur demis miydik?)
  • türkiye'den geçerken dikkat etmeleri tavsiyesi verdiğim olaydır.

    üsküdar'a giderken'i göstereceğiz deyip, başka şeyler olmasın!
  • durumum yoktu okuyamadim diyecek olan zevatlar; bu seferlik durumunuz olsun da okuyun; icinizde bir yer catirdar belki.
  • bulgar kadının neden bulgarca değil hırvatça 'cija je ovo pesma?' diye başlık koyduğunu düşündüren yazı.
    araştırın-anlayın bir coğrafyada beraber duran insanlar hepsi benzer şarkıyı söylüyor,birlik içinde farklılıkları hoşgörerek yaşamış o zaman onlar ama bize gelememiş yazık.
  • evet doğru, anadolu "dinle" yitip gitmiştir.
  • belgeseli izledim. o kadar millerin icinde en pislik yine sirplar cikti iyi mi. tavirlarini siktiklerim, bi kere de sasirtin. hakkinizda söylenenlerin aksinde davranis sergileyin. bulgarlar, türkler,yunanlilar,arnavutlar, bosnaklar...hepsinde var o sacma milli gurur hastaligi. ama sirplar kadar cirkinlesen yok.
    tanim:detaya duyulan sevgi ile hazirlanmis bir belgesel
hesabın var mı? giriş yap