• sırlar ve yalanlar....

    las vegas'ı ziyaret ettiniz mi hiç?

    bu ünlü amerikan şehrini şahsen ziyaret etmemiş olsanız bile, filmlerde mutlaka las vegas'ın muhteşem gece manzaraları ile karşılaşmışsınızdır. las vegas'da bütün bina, otel, gazino ve kumarhaneleri inanılmayacak kadar zengin ve aydınlık bir dekor süsler. hiç durmaksızın yanıp sönen renkli neon ışıklar, sizi bir rüya alemine sürükler. gerçekle düş arasındaki sınır önce bulanır, sonra kaybolur. bir süre sonra vücudunuzun dışına çıktğınızı hisseder ve uzaktan kendinizi ışıl ışıl parlayan slot makineleri, crab ve rulet masaları arasından geçerek, arka plandaki sahneye doğru ilerleyen bir hayalet olarak görmeye başlarsınız. manevi varlığınız, maddi varlığınızdan kopar ve kendinizi daha önce hiç deneyimlemediğiniz yepyeni bir fantezi aleminde yüzüyor bulursunuz.

    sahnede dar, ince ve tahrik edici bikini altlı, rengârenk ve görkemli tüylü taçlı, ince uzun boylu, dekolte bikini üstünün saklamakta güçlük çektiği iri göğüslü, uzun ve mütenasip bacaklı, göz kamaştırıcı genç kız ve kadınların büyük bir coşku ile çalmakta olan orkestraya eşlik ederek dans etmekte olduklarına şahitlik eder, algıladığınız bu hoş duyguların hemen bitmemesini istersiniz. las vegas'ı her ziyaret ettiğinizde bu "out of body" deneyimini yaşamanız mümkündür. las vegas size, yalnız kumar oynayacağınız, kadın kiralayabileceğiniz ve istediğiniz kadar eğlenebileceğiniz bir ortam yaratmakla kalmaz, bütün bunları ve fazlasını, bir rüya aleminde yaşamanızı sağlar. geçici bir süre için bile olsa, düşle gerçek arasında mevcut, çoğumuz için zaten dar ve müphem olan sınırı aşar, fantezi alemi içinde mest olur, gidersiniz.

    amaç da budur zaten... sizlerin bu yapay fantezi aleminden nasibinizi mümkün olduğu kadar çok almanızı sağlamaktır.... kumarhanelerde kaybeceğiniz paraların bir kısmının karşılığıdır, bu fantezi alemi.

    inanın kaybettiğinize değer.

    her fırsatta tekrar tekrar gidersiniz, las vegas'a.. kaybettiğiniz paralar önemli değildir. önemli olan aldığınız hazdır. las vegas kumarhaneleri sizleri fantezi aleminde yaşatarak paranızı alır ve yine de zevklerinize hitabederek, gönlünüze yerleşir.

    islam kültür ve geleneklerini yakından izleyenler bu eğlence yerlerini, batı uygarlığının çökme belirtileri olarak görürler. ince ve zarif vücutlu, bikinili ve üstsüz genç kız ve kadınlarin sere serpe güneşlendiği ve oynaştığı pilajlar ve yüzme havuzları da aynı zevalin habercisidirler......

    dinlerin de kendilerine göre fantezi alemleri vardır. özellikle ıslam'ın ve
    hristiyanlığın...

    semaya doğru büyük bir hışımla yükselen mühteşem çan kuleleleri ve içi görkemli gotik motiflerle süslü bir katolik katedralini ziyaret ettiniz mi, hiç?

    ya da istanbul'da bir türk camisini?

    mavi camiyi, örneğin....

    türkuaz çinilerle süslü, duvarları, mihrabi, muhteşem geniş ve aydınlık ana kubbesi, yarım kubbeleri ve sayısız kubbecikleri, zarif bir şekilde dekore edilmiş mimberi ile....

    ya da, edirne'deki selimiye'yi?

    diğer bütün kubbeleri cüceleştiren muhteşem ana kubbesi, ona destek veren görkemli payandaları, göğe ince kalem gibi yükselen, zarif üç şerefeli minareleri ile...

    içini ziyaret ettiniz mi hiç, selimiye'nin?

    o inanılmayacak kadar geniş kubbenin altında hiç başınızı kaldırıp, allah'ı algılamaya çalıştınız mı?

    derin bir nefes aldınız mı hiç?

    cemaatle birlikte bir cuma namazı kıldınız mı?

    imamın allah-u ekber nidalarının, duvarları süsleyen ve bizlere allah'ın emirlerini hatırlatan kur'an'dan alınmış pasajlardan yansıyarak, bütün camiyi doldurduğuna ve o muhteşem kubbede yankılar yaparak, gökyüzüne taştığına şahitlik ettiniz mi? hiç mihrabin önünde tam bir alçakgönüllülükle, allah'ın önünde yere kapandınız mı?

    hacca gittiniz mi, hiç?
    kabe etrafında huşu içinde dönmekte olan müsluman kalabalığa katıldınız mı? diğer müslüman'larla birlikte hiç şeytan taşladınız mı?

    kaybettiğiniz sevdiklerinizin, ana, babanızın cenaze törenine katıldınız mı, hiç? onların cenaze namazını kıldınız mı? hocanın onlar hakkındaki dua ve temennilerini dinlediniz mi?

    dinlerin görevlerinden biri sizleri fantezi aleminde yaşatmaktır. amaç, maneviyatınızı maddi varlığınızdan ayırmak, size "out of body" deneyimi yaşatmak ve ruhsallığınızı güçlendirmektir.

    ayrıca bu fantezi alemi, müslüman olarak kaybettiğiniz bazı insansal değerler için de sizi mükafatlandırmayı amaçlar. sizlere islam'ın bir kölesi olduğunuz gerçeğini tadlandırarak, yumuşatarak, hatırlatır. esaretin olumsuz taraflarını örtbas ederek, yok etmeye çalışır. sizleri bir süre için bile olsa, bir rüya aleminde yaşatarak, maneviyatınızı tatmin etmenizi ve geliştirmenizi sağlar.

    çünkü ıslam'ın maneviyatınıza sizden daha çok gereksinimi vardır. islam için köle olmanın ne sakıncası olabilir? önemli olan, islam'dan aldığınız manevi tatmin ve hazdır. islam sizleri bir fantezi aleminde yaşatarak, gönlünüze yerleşir ve bütün benliğinize sahip çikarak, size hükmeder.

    önemli olan gerçekler değildir.. dinler gerçeklerle uğraşmazlar. onların ötesindeki fantezilere önem verirler.

    dinler ve fanteziler, insanlıkla ilgili sırlar ve yalanların en önemlileridirler.

    o sırlar ve yalanlar ki, insanlık kadar eskidirler.

    jenositler, toplu katliam ve intiharlar, cinayet ve suikastler ve gizli ilişkilerin kaçınılmaz mayasıdırlar.

    önemsiz ve masum gibi görünseler de, insanlığın en büyük düşmanıdırlar, onlar..

    sırlar ve yalanlar...

    dinler ve fanteziler......
hesabın var mı? giriş yap