• anlamaya çalışmamanın sonucudur. çünkü inanırlar. ama yav nasıl anlamıyorlar aklım almıyor diyenlerin de birçoğu çok düşündüğünden, sorguladığından değil yetiştiği ortam anlamasını sağladığı için dinlerin uydurma olduğunu anlamıştır.

    ya da şöyle anlatmaya çalışayım: bilimin hızla gelişmesinden dolayı, dinler zayıflamaktadır doğrudur. birçok insan dinlere inanmayı bırakmıştır o da doğrudur. fakat bu birçok insan bu sefer bilime inanmaya başlamıştır. dini kavramlar kadar saçma değildir inandıkları şeyler fakat aynı derecede bağnazca inanırlar. biraz abartılı gelebilecek bir örnekle bu prensibi açıklamaya çalışayım: "fiziğin binlerce yıldır bırakılan taşın yere düştüğünü gözlemlemesi, bir sonraki taşın yere düşeceğini garantilemez." yani ortada sadece gözlem var, yani ortada inanç duyulacak bir şey yok. etrafınızdaki ateistleri gözlemlediğinizde daha iyi anlarsınız belki, muhafaza edecekleri inanç değerleri yok gibi gözükse de bilimsel bilgilerin değişebileceğini kolay kolay kabullenemezler.

    dinlere inanan insan sayısı azalsa da gerçekten sorgulayacak zekaya sahip insanların oranında değişim yok. bu durum da, dinlere inanmamaya bir din gibi inanan, fizik kitaplarını kutsal kitabı sayan bir güruh oluşturuyor.
  • çocukluk çağlarında vücudun belirli kesimlerine dayatılmış 'saf korku'nun sonucudur.
  • ilkel varlıklar olduğumuzun göstergesidir.

    not: herhangi bir dini hedef almıyorum.
  • hayretle izlediğim süreç.

    en ufak gelişmeye şüpheyle bakan insanoğlunu parmağında oynatan kısır döngü.

    3 yaşındaki çocuğa çarpılacaksın desen inanır, ama 3 yaşında işte.

    ya diğerleri? hani şu akılcı çözümleriyle çevresini her ikilemde ikna edenler mesela? onlara da bak polis amca geliyo, ağzına biber sürecek desek mesela?

    insan gerçekten hayret ediyor.
  • küçücük dünyasında, büyük keşifler yaptığını sanan birinin serzenişi.
  • --- spoiler ---

    "oha aklıma süper başlık geldi, hemen dinlerin uydurma şeyler olduğunu anlayamamak diye başlık açayım! hmm, içine ne yazsam... amaan neyse başlığın kendisi yeterince tepki çekecek zaten: 'geer...çeek...teen...aak...lıı...mıın...aal...maa...dııığğı...biir...şey.' hah, oldu böyle. atayım da dindarlar sinir olsun, ehihi."

    --- spoiler ---

    tanım: 14 yaşında bir baran'ın "kendisi gibi düşünmeyene sataşma" denemesi.
hesabın var mı? giriş yap