• dinozor kalıntılarının, dinozor diye farklı bir canlıya ait olduğunu anlamamız 19.yy.'ı bulmuştur. bilinen ilahi dinlerin ortaya çıktığı ve kutsal kitapların yazıldığı dönemlerde dinozor diye bir şey bilinmiyordu. işte bu yüzden ilahi dinlerde ve hiçbir kutsal kitapta dinozor veya tarih öncesi benzeri canlılardan bahsedilmez.
  • daha kutuplardan haberi olmayan dinler dinoları nerden bilsin allasen?*
    şimdi dinliler koşa koşa gelir, dinolardan bahsetmek zorunda mı diye.
    e o zaman niye yarattı allahınız? etinden sütünden de faydalanamadık.
    genel kültür olsun diye mi?

    neyse dediğim gibi dinler daha dünyanın bugününü bile kapsayamıyor, nerde kaldı geçmişini kapsasın. dinciler anca "sema dedi, uzay diyor, evren diyor yani" diye kendilerini kandırsın.
  • boş beleş dinsizlerin üşüştüğü başlıklardan biri. özelden bana mesaj atıp yazdıklarıma cevap yazamayan adamlar burada fav kasıyor.

    (bkz: alay etmekten başka bir şey yapamayan ateist)

    niye kuran'da dinozor yok, şu yok bu yok?? arkadaş iyi de bu soruların sonu mu var? 5000 cilt kuran olup her şeyden söz etseydi de mutlu olacaklar mıydı dersiniz? elbette hayır.

    adam koşarak gelmiş kuran'da dinozor yok diyor :) ne kadar da büyük bir argüman. niye yarattı o zaman dinozor diyor. e aynı allah seni de yaratmış. ne faydan var dünyaya? ne alaka?

    kuran, ben her maddeden her canlıdan söz edeceğim demez. gerekli şeyleri söyler ve yeter de artar bile. ama merak etmeyin allah bir şeyler anlatmak istese o'nun anlatacaklarına siz yetişemezsiniz.

    de ki: "rabbimin kelimeleri için deniz mürekkep olsa, rabbimin kelimeleri tükenmeden önce deniz mutlaka biter. bir o kadarını daha getirsek de yetmez." kehf suresi, 109
  • kuran gerekli şeyleri söylermiş, zekatın miktarını, namazın nasıl kılınacağını, gün ve geceleri anormal uzun olan yerlerde orucun nasıl tutulacağını söyle(ye)meyen kuran gerekli şeyleri söylemişmiş.

    bir de müslümanların bu kuran çok uzun olsaydı okunmazdı bahanesine hastayım.
    sanki şimdi çok okunuyor.

    ve sanki şimdi alıp eline kuranı okusan, anladığını uygulasan yetiyor.
    "kuranı eline alıp okuyup ne anladıysan uygulaman seni dinden çıkarır" diyen müslümanlar diyor bunu. hadislerin hepsini kökeniyle birlikte bilmen lazım, siyer bilmen lazım, fıkıh bilmen lazım, arapça bilmen lazım, eski arapça bilmen lazım, her kelimenin 50 küsür anlamını bilmen lazım diyen adamlar gelmiş utanmadan "o zaman kuran çok uzun olurdu" diyor. sanki şimdi kuranı okuyup onun ne dediğini anlamak için cilt cilt, okuması bir ömür tutan kitapları ezberlemek gerekmiyor?

    hadi hadi utanmayın söyleyin, kuranı anlamak gerekmez, papağan gibi anlamadan okumak yeterlidir deyin, bunun için de 600 sayfa olması idealdir deyin.

    hayır bir de kuran içinde de bir ton gereksiz tekrar yokmuş gibi, söyleyecekleri ucu ucuna anca 600 sayfaya sığmış gibi konuşmuyorlar mı bir de?

    konu hakkında daha detaylı okuma yapmak isteyenleri şöyle alalım:
    (bkz: kuran'ın insan yapısı olduğunun delilleri)
  • dinozorlar müşrikti, peygamberlik verilen dinozorlar bile ayetleri yiyip müşrik oldu. trex'den velociraptor'a kadar tüm kavimler, materyalist zihniyetin esiriydi. o yüzden onlar helak oldu ve ceza olarak unutuldular, sonra insanlar yaratıldı çünkü bir dilim emeksiz menfaat için herşeye tapmaya hazırdılar. hele hele bir dişinin karşısında iki kelime etmeyi bile bilmeyen bir bedeviye 72 tane avrat verince inanmaktan başka seçenekleri kalmamıştı.
  • bir kitap düşünün ki gerçek olduğunun tek kanıtı yine kendisi. adam burada kuranın doğruluğunu ıspatlamak için, içinden ayet paylaşmış. süper kafalar.
  • (bkz: din o zor)
  • günümüzde din'e zorlar a evrilmişlerdir
  • cilalı taş devri ve ilahi dinler
    mitolojik yaratıklar be ilahi dinler
    atom ve ilahi dinler
    harry potter ve ilahi dinler
  • inanmak istersen inanmak için nedenlerin olur, inanmak istemezsin inanmamak için bahanelerin. yani her şey senin vicdanına kalmış. tartışılacaksa dinozorları bi bırakın ya; "yok efendim, fitil neden geçmiyor ben onu şeyime sokuyorum o derece yakınım sonuçta." dersiniz diye yeminle endişedeyim ha.
hesabın var mı? giriş yap