• bazı çevrelerde görülen bir durumdur. kişi dinsiz kişiyi olduğu gibi kabullenmez, ona kin duyar. sanki inanmamak bile kendi başına dine hakaretmiş gibi.
  • birisi için "öteki" olmak, her zaman aktif veya potansiyel bir "zıt olmak" anlamına geldiğinden böyle algılanıyor. bilhassa daha ilkel ve zıtlık üzerine kurulmuş kafalarda, "öteki"ye tahammül yoktur fakat herkesin kendisinden olmasını da içten içe istemez, çünkü çatısı altında birleştiği ortak gaye her zaman bir şeye karşı çıkmak üzeredir. bir hiyerarşi ister, bu hiyerarşi ancak "aynı"nın "ötekine" üstünlüğü ile oluşur kafasında. önce inanç gibi bir meseleden mental düzey çıkarımı yapar, ardından da bunu ahlaki boyutta temellendirmeye çalışır. kategori ve bağlam yanlışlarını belirtmeme gerek var mı?
  • ayrıştırıcı bir kavram olarak dinsizlik kelimesinin kullanılması işbu durumun başta gelen sebeplerindendir.
  • ortadoğuya yaklaştıkça verilen tepkide doğru orantılı olarak artmaktadır.
  • işte bu dindar diye geçinen bağnaz kesimin algısı. sen dinini anlatırsın karşındaki ister inanır ister inanmaz artık bu tamamen onun sorumluluğundadır.
    o senin inancına müdahil olmuyorsa sen de onun inançsızlığına müdahil olmayacaksın.
  • burada gizli bir kabul var aslında karşıdakini rahatsız eden. dinsiz veya başka dine mensup kişi, dindar adamın kutsal saydıklarını yalan saymış oluyor. dindar kişi bu yalanlamayı kabul edemediği için karşısındakini düşman olarak görüyor be tahammülsüzlük gösteriyor. fakat insanlık artık bunları aştı çünkü geçmişte bu yüzden çok kan döküldü.
  • yıllar önce bir dinli tartışırken bana senin varlığın bana hakaret demişti. orada anladım ki bu insanlarla iletişime geçmek falan imkansız. faşizm ile din arasında gayet ince, aşılması kolay bir çizgi var. düşünsenize biri sizin sırf şahsi tercihlerinizi beğenmedi diye kendisine yapılmış saldırı gibi görüyor.
  • dinsizlik dine hakarettir. bunu eğip bükmenin manası yok. inanan adamın psikolojisini anlamaya çalışırsan bu gerçeği göreceksin. adam her şeyi yaratan bir güçten bahsediyor, her şeyin üstünde ve ast üstlükten azade. sen de diyorsun ki "siktirgit yok öyle bir şey deli misin" ayrıca şizofren olduğunu düşünüyorsun adamın. bu ciddi bir kavgadır. kırmızıyı seviyorum-hayır sevmiyorum olayı değil.
  • bazı kişiler için haklı bir tespittir.
    ışid sempatizanları başta olmak üzere, her şeyi kendilerinin bildiğini ve zor kullanarak diğer insanları da kendilerine göre iyi olana yöneltme yetkilerinin olduğunu düşünüyorlar. ben seninle aynı fikirde değilim deyince de sen bana hakaret edemezsin diyorlar. örneğin nisa suresinde yer alan ve kadınlarla ilgili olan ayetleri mantıksız ve haksız bulduğunuzu söylerseniz, hiç okumadıkları bu ayetlere hakaret ettiğinizi söyleyeceklerdir...
  • bir dinsizin hayatinin sonuna kadar cehennemin en igrenc yerlerinde yanacagina, pipisinden memesinden kancalara asilip aci cekecegine, inancsizlik yuzunden dost edinilmemesi gerektigine ve bunlari bahsedilen tanriya inanmadigi icin hakkettigine inanan bu dine inanmayarak muminlere cok ayip ediyoruz gercekten. allah bizim belamizi versin, bu tatlis insanlari, bu tatlis ideolojiyi ne hakla rencide ederiz biz aklim almiyor. insan miyiz la biz?

    sirf bu yuzden cehennemin 7. katinda yanmayi hakkediyoruz amk.
hesabın var mı? giriş yap