• gorgoroth'un 2015 yılında çıkardığı instinctus bestialis albümünde, ikinci sırada yer alan muhteşem şarkı.

    şarkı sözlerini paylaşmak isterdim lakin gorgoroth track lyriclerini yayınlamayan uyuz bir grup. brutal, scream vokal olunca da tabiki sözleri %100 anlamak mümkün olmuyor.

    fakat track isminden yola çıkarak konunun neyle ilgili olduğu konusunda az çok fikir sahibi olabiliriz.

    dionysos, yunan mitolojisinde bir tanrıdır. zeus'un yasak aşkı semele'den olan dionysos, henüz doğmadan bile esas kadın hera'nın büyük nefretini kazanmıştır. öyle ki semele, dionysos'a hamileyken hera, semele'ye düşük yaptırmıştır. zeus son anda yetişip dionysos'u cenin halde kurtarıp kendi baldırına gömmüştür. burda gelişip doğar. yani komiktir ama zeus doğurur dionysos'u.

    daha sonra yine başına gelmeyen kalmaz. 12 parçaya bölünür ve kaynar bir kazanda kaynatılır henüz çocukken. (allah'ım sen hera'nın şerrinden koru bizi) kız çocuğu gibi giydirilip alay edilir, zehirlenir, dövülür, sürülür... her seferinde zeus onu kurtarıp tekrar diriltir.

    bir zaman, yine hera'dan saklandığı bir dönem dağlarda bir mağarada şarabı icad eder. yunanlılar ona şarap tanrısı da der.

    bu sebeptendir ki dionysos mitoloji felsefesinde taşkın, coşkun duyguları, tutkuyu temsil eder. dionysos için,"apollon'un zıt kutbu" der friedrich nietzsche, tragedyanın doğuşu adlı eserinde.

    track adında geçen dionysian kelimesi de dionysos'un kavramsal anlatım şeklidir. yani türkçeleştirirsek dionizik gibi..

    rite kelimesi de bildiğimiz gibi ayin anlamına gelir. yani total olarak; dionizik ayin anlamı çıkarabiliriz.

    sonuç olarak şahsi yorumum; şarkı, karanlık bir coşkuyu dinleyiciye ihtişamla hissettiren müthiş bir başyapıt.

    şarkı sözlerinin tüm içeriğini öğrenmeyi çok isterdim. bilen varsa yazsın bu başlığa. ben ulaşamadım.
hesabın var mı? giriş yap