• genelde daha başarılı olurlar.
  • diplomalı mesleklerde genelde insanlar genç yaşlarında yaptıkları seçimlerden dolayı zorunluluk olarak devam ederken, ileri yaşlarda yapılan tercihler sonrası uzmanlaşan ancak diploması olmayan insanlar diplomalılara göre daha başarılı olabiliyorlar

    bunun da temel nedeni mesleği sevdiği için tercih etmesi
  • (bkz: alaylı)
  • ilk entry'deki önerme basitçe doğrudur; aynı pozisyonda çalışan iki yazılımcıdan diplomasız olanı sırf "diploma" gibi bir sinyalleme aracına sahip olmamasına rağmen oraya gelebilmiş olduğu için, diplomalıdan olumlu yönde ayrışan yönlere sahip olma ihtimali, bunun tersine kıyasla daha yüksektir.

    (bkz: representativeness heuristic)
  • (bkz: algıda seçicilik)

    aslında diplomasız yazılımcıların daha iyi olduğu yok, öne çıkan diplomasız yazılımcıların diplomasız olmaları nedeniyle daha çok fark edilebilir olmaları söz konusu.

    tabi bu ülkede yazılımcılığa adım atan diplomasız her 10 kişiden 3'ü falan başarılı olurken okuyanlarda bu 10 kişiden 1'e düşebiliyor. çünkü fakülteler 2 yıl sonraki yerini bile kestiremeyen, kafadan bölüm sallayarak üniversite okuyan genç kardeşlerimizle dolu. bunların çoğu işin zorluğunu kavrayıp daha başlamadan bırakırken kimileri de bir şekilde derslerden geçerek boş beleş bir şekilde üniversitelerden mezun olabilmekte.
  • diplomasızdır. gidip ikinci üniversiteyi okursa diplomalı olacaktır. tabi ne diploması olduğu da önemli.

    olay insanda bitiyor aslında.
  • yazilim isinde hangi arka plandan geldiginiz, eger sadece kodlama yapiyorsaniz, cok asiri onemli olmayabiliyor, ornekleri cok. ama is daha karmasiklastigi zaman, coklu sistemlerin entegrasyonu, bunlarin mimarisi, detay konfigurasyonu gibi durumlar pek cok farkli disiplinden bilgi gerektirir ve bu eksigi tecrube ile doldurmak daha zordur. tabi ki kendini gelistirmek isteyen adama engel hic yok internet derya deniz, ama iyi ingilizce sart.
  • (bkz: rio)

    (bkz: la casa de papel)
  • önceki sirketimde 4 tanesiyle calistigim yazilimci türü. biri hayatimda calistigim en iyi yazilimcilardan biriydi. belki de en iyisi. diger 3üne allah akil fikir versin. yedikleri haltlari toparlamaktan yer yer calisamaz olmustum. diplomalilarin ise tamami belli bir standardi tutturabiliyorlardi.

    diplomalilarla kafa kafaya olan veya daha iyi olan 3-5 diplomasiz yazilimci var diye diplomalilara burda gelip diss atmayin. ayiptir günahtir.
  • 3 yılda 1 milyon türk'ün olacağı şeydir.

    şaka maka akp'nin sıkıntıdan iyi şeyler de yaptığı nadir anları yaşıyoruz. adamlar evde oturmaktan sıkılıp mantıklı karar da veriyorlar.
hesabın var mı? giriş yap