• akım şiddetine karşı gösterilen zorluk. direnç üzerinde bulunan renklere göre en kolay değer bulma yöntemi için *;`"sokakta sayamam gibi" cümlesinin ünsüzleri kullanılır ve her rengin bir sayı değeri vardır. direnç büyük "r" harfiyle gösterilir ve birimi ohm'dur.

    siyah = 0
    kahverengi = 1
    kırmızı = 2
    turuncu = 3
    sarı = 4
    yeşil = 5
    mavi = 6
    mor = 7
    gri = 8
    beyaz = 9
  • bu isme sahip insanların anne babaları ya fizikçi, ya dev-solcudur.
  • direnç, her yeni görü sonrası yeni bir eylem gerçekleştirilene dek geçen süredir. bir önceki görüne göre arkadaş bildiğin bir insanın seni kandırdığını fark etmişsen düşkırıklığına uğrarsın, yeni bir görüdesindir artık... bu arkadaşınla yeni görüne göre aynı tür bir ilişki içine giremezsin, eğer giriyorsan iç gerçek denizini içrek göz yaşlarıyla durmadan dolduruyorsun demektir, girmiyorsan yalnızlığa cesurca süzülmeye başlarsın ama bu yalnızlık yapısı gereği algılama bağımlısı, bir nefes can arayan insana göre değil. yeni görüne göre, yeni bir insan bulmak yalnızlık direncini aştırabilir. yoksa seni aşağıladığını bile bile bir insanla ilişkiyi sürdürmek, kendine yalnızlığın korku aynalarından bakıp geri adım atmaktır. ki zaman, iç zamandan kurtulup bir gün öcünü alır.

    (bkz: ışıl yüce)
    (bkz: iç gerçeğin romanı)
  • belirtmek gerekirse kutupsuz devre elemanlarıdır.
  • kucuk olmalarindan dolayi , uzerine muhtemel yazilabilecek degerlerin okunamayacagindan, renklerin kullanildigi soylenir, fakat ele avuca gelen direnclere inatla renk koyulmasi insani deli eder ...
    kanimca; bir diger neden ise direnclerin karbondan yapilmasi , yagni kondansatorun ustunu kaplayan metalin veya yari iletken maddelerden yapilan diyot,tranzistor triyak gibi elemanlarin uzerine karbona nazaran daha rahat yazi yazilabilmesi ve kalici olmasidir.
  • direncin birimi ohm'dur.dirençler normalde karbondan üretilirler fakat yüksek akım taşıması gereken dirençler telden imal edilirler.
  • direnç sayısını sınırlamak için belirli bir standart getirilmiştir, piyasadaki dirençler 1.0 / 1.2 / 1.8 / 2.2 / 2.7 / 3.3 / 3.9 / 4.7 / 5.6 / 6.8 / 8.2 ohm ve 10 katları şeklinde bulunur yani normal şartlar altında 2.5ohm luk direnç satılmaz onun yerine 2.7ohmluk direnç alınabilir. direncin kritik önem taşıdığı yerlerde ise paralel, seri kombinasyonlar kullanılarak istenen değere yaklaşılabilir.
  • smd olarak da bulunan devre elemanı. smd dirençlerde direncin değeri renk kodlaması yerine direk olarak yazılmıştır. yalnız üzerinde 333 yazan bir smd direnç 333 ohm değildir. 33*10^3 =33000ohm=33kohm dur.

    100 ohmdan küçük dirençlerin değerlerinin ise direk yazıldığı durumlar olabilir. eğer 22, 33, 47 gibi iki haneli bir değer yazıyorsa direncin değeri üzerinde yazan değerdir.

    10 ohmdan küçük dirençler ise 2r2, 5r6 şeklinde nokta yerine r harfi kullanarak ifade edilir. üzerinde 2r2 yazan bir smd direnç 2.2ohm dur.
  • unisex bir isim oldugu anlasiliyo. elektrik, fizik hatta garanti olmasi acisindan herhangi bir muspet ilim okumamalidirlar bu isimdeki sahislar.
  • borsalarda, para veya emtia piyasalarinda yukseliste olan fiyatlarin, saticilarin devreye girerek fiyatlarin dengelenmesinin beklendigi fiyat seviyesi. teknik analize girisin ilk konularindan biridir. digeri destektir.
hesabın var mı? giriş yap