• çomar ifadesine katılmamakla birlikte, daha önce okuduğum, dizi hakkında yapılan ve sanırım aynı kitleyi kasteden bir analizi haklı çıkarıyor.

    yazının tamamına buradan erişebilirsiniz.

    --- spoiler ---

    ... tüm bunlarla birlikte 15 yıldır türkiye'de %50'ye yakın oy alan, kendi kitlesini oluşturmuş bir siyasi ekol var. sadece oy potansiyeli olarak değil, sosyal bir topluluk olarak sayısal açıdan çok büyük bir grup. işte "diriliş: ertuğrul'un başarısının ardındaki sır bence bu kitleyi yakalamış olması. sanırım dizinin ilk kez ortaya çıkışı da; bu siyasi ekolün peşindeki kitlenin ve o kitlenin televizyonlarda itibar ettiği yorumcularının, başka bir dizi olan muhteşem yüzyıl ve bu dizinin ortaya koyduğu tarihsel bakışa karşı gösterdiği reflekse dayanıyor. bu refleksle birlikte, diriliş kitlesi için, muhteşem yüzyıl'a alternatif olarak, tarihsel olaylara kendi yorumuyla bakan bir yapım ihtiyaç haline geldi ve diriliş: ertuğrul, böyle bir atmosferde ortaya çıktı. dizinin içerisinde ise, ana kahraman ve etrafında gelişen olaylar, takipçileri için, kendilerini bir arada tutan, takip ettikleri siyasi ekolün simülasyonunu sunuyor. kayı beyi ertuğrul'un obasına hitabetindeki üslubu, kelimeleri, islami kimliğini ön plana çıkaran ayetlerle, hadislerle örneklendirerek nutuklar atması, dizinin takipçileri için gerçek hayatta hiç de yabancı olmadıkları birini çağrıştırıyor. dizinin, alt metinlerinde, yine kayı obası etrafında kurgulanan siyasi atmosferde, ertuğrul bey'in önündeki engellerle mücadelesi sırasındaki söylemlerinde bizzat erdoğan'ın konuşmalarından anahtar kelimeler bulmak mümkün. "içeride ve dışarıda huzurumuzu kaçırmak isteyenler... " dış mihraklar...", "içimizdeki hainler..." bunlardan bazıları. üstelik izleyici, izlerken karakterleri özdeşleştirdiğinin farkında olmasa dahi, takip ettikleri siyasi ekol ve dizinin aynı dili konuştukları her sahnede kendini gösteriyor. hatta dizinin bir bölümünde ertuğrul, sürekli birlik sağlamaya çalıştığı bölgede fitne çıkaran düşmanı hancı simon'a karşı mücadele kararlılığını anlatmak üzere, düzenli olarak "inlerine gireceğiz" ifadesini kullanıyordu, bu, erdoğan'ın fetö ile mücadelesinin sloganlarından biriydi.
    --- spoiler ---

    bir reyting anatomisi, diriliş ertuğrul
  • akp tarafından cahil halka osmanlı sevdasını aşılamak amacıyla yapılan bir dizi ne de olsa.bir de bu tipler muhteşem yüzyıl tarihimizi karalıyorrr gerçekleri anlatmıyorrr diye ortalığı ayağa kaldırır.
  • insanları giyimleri, hayata bakışları, görüşleri, inançları, ırkları, izledikleri diziler, hobileri üzerinden sınıflandıran ve aşağılayan bir müptezelin yapabileceği salakça bir tespittir.
  • o zaman game of thrones izleyenler de mi çomar şimdi? vay amk.

    https://www.youtube.com/…rones reaction red wedding

    not: diriliş ertuğrul'u izlemiyorum, izleyenlerden de haz etmiyorum. bana bu sitede diriliş ertuğrul da savundurttular.
  • kendilerini çok kaptırıyor olmaları eğitim seviyesi ile falan alakalı değil bence, seyrettiği şeyin içinde buluyorlar kendilerini. zaten çomar kısmını bilemem ama, çok küfür etmiyorlar mı yahu? üstelik çirkin küfürler.

    reyis ben izliyorum diyene kadar izliyordum diziyi. normalde cins cins bakacak olan bir amcanın, uzun saçlı uzun sakallı olmanın aslında o kadar kötü bir şey olmadığını hatta atalarımızın bile böyle olduğunu söylediği zaman merak ettim nedir ne değildir diye, takip etmeye başladım neticede.

    benim işime yaradı hiç değilse dizi, sanırım ertuğrul'un saçları da örmüşler. epeydir mahalle baskısı ayağına içimde kalan bir şeydi, deneyebilirim.
  • evet çomar dizisidir, bu diziyi izleyip de aklı başında olan kimse görmedim şahsen. çomarların dizide ki ilkel yaşamı, başkaları tarafından yönetilen yaşamı gördükçe tatmin oluyorlar. biraz araştırın bu dizi hakkında paylaşım yapan facebook hesaplarını vb anlarsınız.
  • biri de demiş ki "izleyicileri arasında çomar olmayan çok küçük bir kesim de vardır" (bkz: #68571826) olum siz safi salaksiniz.. eşeylerinizle beraber siktir olup gitseniz ülke daha yaşanılır hale gelecek.
  • +1 katılıyorum.
  • milliyetçilik bir tür çomar hastalığı olduğundan, doğru olabilecek önerme.
  • güneşin kızları dizisini ağzı sulanarak izleyen pedofilinin iddiası.
hesabın var mı? giriş yap