• dirmile gidip yenilesi kuyu kebabı. yayla ortamında bünyeyi rahatsız etmeyen bir tat.

    edit: dirmil - fethiye yolunda arkitca abone restaurant denenebilir. meraklısı için çok güzel koyun yoğurdu da bulunmakta.
  • off , sahilin 35 derece sıcağından sonra 1500 rakımlı dirmil yaylasına çıkarken ,karabel 'i tırmandıktan hemen sonra yol boyunca sağlı sollu restoranların herhangi birisinde bulunabilecektir bu kebap.ayrıca kelle ve sulu kebap da yenebilir.bu bahsi geçen çeşitlerin hepsi oğlak etinden yapılır , yağı az olur ,yanında da halis ayran ve söğüş de olursa tamam işte.buz gibi yaylada , daha ne yenir ki...
  • öyle porsiyonla degil, kilo ile satilir, yenir, masadakilere yetmez, ustaya "yarim kilo daha gönder" denir, o da yenir. simdi dirmil'de olasim ve yumulasim geldi.
  • illaki sicakken yenmesi gereken kebaplardan. sogumayi birak, birazcik iliklassa bile hemen tadi kacar. kamyon lastigi cigniyormussunuz gibi olur. en guzeli azar azar siparis edip tadini cikara cikara yemeli.

    daha da en guzeli ise, kirkpinar yaylasinda* taze taze onunuzde yapilani. taze dediysek oyle iki dakkada gelmiyor. sadece pisirmesi 4-5 saat suruyor. odun atesinde, yavas yavas.

    of ulan oof, manyakmiyim neyim, 3500 km uzakta, gecenin bi yarisi nerden geldiyse aklima.
hesabın var mı? giriş yap