• clint eastwood'un oynadığı "kirli" polis rolü... hep de bunun yanına çaylaklar verirlerdi... bırakın ellemeyin herif arızalı zaten...
  • don siegel'in yönettiği, clint eastwood'un harry callahan rolünü oynadığı, nice hayranları olan film, silahlar konuşur, suçlulara kesinlikle acınmaz.

    herkesin kendini "en karizmatik benim" sandığı, 70'lerin başındaki deli dolu havayı, lalo schifrin'e ait müthiş müzikleri yanında karakterlerin saç, giyim ve mizaçlarında da hissettiren bir atmosfere sahiptir dirty harry.
  • çok eskiden ve film hadisesinin olası detaylarına uzakken izlememe rağmen aklımda kaldığı kadarıyla ve belki kendi hayalimden kattıklarımla zenginleştirip/eksilterek belirtmek isterim ki, kirli harry sinemada bir çok karakterin atası olmuştur.

    western filmlerinden sonra ne olacağı meçhul olan clint eastwood'un sinemada dewamlılığını sağlamış, daha çok insana ulaştırmış, popülaritesini tawana çakmıştır.bugün clint eastwood, oyunculuk ve yönetmenlik kariyerinde kirli harry'e çok şey borçludur. filmlerindeki "asıl adam" karakteristiği ve onların barındırdığı kararlılık, maçoluk, yılmazlık, nezaket ve sürekli ceketinin düğmelerinin ilikli olması gibi öğeler bu filmdeki kirli harry'ye benzer. unforgiven'daki william munny karakteri de dirty harry'nin bir yansıması gibidir, en az onun kadar sabırlı, affetmez ve "iz bırakıcı"dır.
  • belki birilerini vururken, döverken haklarını okuyordur ama onun haricinde yasaları pek taktığı yoktur.

    o, birisine "dur" dedikten sonra hasmı hareket ederse, tetiğe basmakta tereddüt etmez, konuşturacaksa ayağından vurur, yine konuşmazsa kolunu kırar, konuşturması gerekmiyorsa, biletini keser. (bkz: teks):)

    haksızlık yapanları, kadınlara kötü dawrananları kesinlikle affetmez, asla çıplak bir kadına prim wermez ama saygıda kusur etmez, kaba insanlara tahammülü yoktur, işi gereği bol bol yolunun düştüğü kerhanedeki insanlarla, herhangi bir senatör arasında ayrım yapmaz. sürekli uyarı alır ama pek de fazla taktığı yoktur, her "dedektif"li filmdeki gibi önemli olan işi bitirmektir.

    44'lük magnum'una hayrandır ve ondan başka bir silahla rahat edemez. unforgiven'daki william munny'de yine harry gibi uzun namlulu bir silah kullanır.
  • kişisel fikrimce clint eastwood'un vaktinde belediye başkanı seçilmesinde de bu filmlerin ve filmdeki rolünün önemli katkısı wardır; halk callahan'ın "nihai adalet"ine inanmış olmalı.
  • film bol bol kırıkların sergilendiği, kanların fışkırdığı, "dehşet dolu sahneler"in bolca sergilendiği yapısıyla ve içerdiği "nude" görüntülerle, aile filmi olmaya selam etmez.
  • oolen vakti radyo damarla kulaklarimizi senlendiren bi adam f sahaseri.
  • d 12 deki proof adlı elemanın nickname i ..
  • dirty harry (silahına davranmakta olan suçluya) - go ahead make my day.
  • clint eastwood'un çok şey borçlu olduğu 5 filmlik bir seri. 1971: dirt harry, 1973 magnum force, 1976 the enforcer, 1983 sudden iöpact ve 1988 yılındaki the dead pool, seriyi oluşturan filmlerdir. harry kimseyi kafaya takmayan, maço ve şiddette kusur etmeyen bir polistir. .44'lük magnum kullanır. bu silahı tercih etmesindeki nedense "hedefi rahatça vurabilmek"tir. tamamen erkek hegemonyasında geçen dirty harry serisinde önce hep kadınlar ölür. son savaşlar hep erkek erkeğe yapılır. harry'nin başarılı mı yoksa loser mı olduğu kimse tarafından pek anlaşılamaz. kötüler cezasız kalmazken iyiler de az buz zaiyat vermemişlerdir genelde harry'nin zaferlerinde. izlemesi oldukça keyifli bir seri olarak arşivlenebilir...
hesabın var mı? giriş yap