• di$leri koruma amacli bi aktiveteden sonra, adi gecen dokulari hem asit hem $eker ile bogmak, derilerini yuzmek, resmen sicmak, ugh.
  • dişinizi fırçaladıktan hemen sonra portakal suyu içtiğiniz takdirde (mesela uyandınız, dişinizi fırçaladınız, sonra kahvaltıya oturdunuz), portakal suyunun tuhaf, ekşi/acı bir tat verdiğini farketmişsinizdir. peki hiç "niye ki?" diye düşündünüz mü? düşünmediyseniz, araştırıp bulmadıysanız cevabını ben vereyim: diş macunu "sodyum lauril sülfat" (sls) adı verilen bir kimyasal madde ihtiva eder. dişinizi fırçaladıktan sonra ağzınızda arta kalan sls, portakal suyundaki asitle birleştiginde, ortaya bildiğiniz o ekşi/acı tat çıkar. ama dişinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı iyice çalkalarsanız, veya kahvaltıya oturmadan önce biraz sabrederseniz, ağzınızdaki sls tükrüğünüz ile çözüleceğinden, portakal suyu da acı gelmeyecektir.

    "sls" şampuanların da içerdigi bir kimyasal maddedir, o yüzden yıkanırken şampuanınızı içmek gibi bir huyunuz varsa, öncelikle "çok tuhafsınız" demek istiyorum, sonra da duştan çıktıktan sonra portakal suyu içmek isterseniz biraz beklemenizi tavsiye ediyorum. (portakal aromalı bir şampuan kullanıyorsanız, zaten içmeyin o şampuanı, çok acı bir tadı vardır.)

    bu entrymi de izninizle hayatını kimya bilimine adamış - ve bizlere de sevdirmiş - kimyagerlere ve kimya hocalarına adamak istiyorum.
  • ya diş fırçalamış olduğuna pişman olunur,ya da portakal suyu içildiğine.macuna da küfür edilir ama gereksiz bir eylemdir.
  • dis fircaladiktan sonra elma yemek ile hemen hemen benzer sonuc verir.

    bazi benzer etkiler icin; (ara: dis fircaladiktan sonra)
  • hardcore versiyonu için (bkz: dis fırçaladıktan sonra portakal yemek)
  • ramazan ayında sahura kalkıldığında annemin yaptığı şey...genelde portakal yemek şeklindedir...ve annemin buna çok güzel bi açıklaması da var.... eğer portakal yemezse sabaha "ağzı yapış yapış" olmakta, tüm gün susuzluk çekmektedir, diş macunundan dolayı...ama portakal nezleye gribe her derde deva olduğu gibi "ramazanda susama" olgusuna da birebirdir anneme göre....
  • how i met your mother'in 2. sezon 9. bolumu slap bet de bu konudan bahsetmi$.

    ted*, 10 senedir birlikte olan lily~marshall ciftinin yaptiklari en sikici/gereksiz i$leri bile birbirlerine anlatip, bunlari heyecanla dinlediklerinden bahsetmektedir.

    --- spoiler ---

    marshall: so after the shower i was brushing my teeth and i was like.. "oh man i wanted to have some orange juice i should've done that first!" but i already had the toothpaste on the toothbrush so i just went ahead a brushed them anyway..

    lily: (merakli baki$larla) what happened next??

    bu anda kamera ted'e yakinla$ir; sikintidan bayilmak uzeredir.

    --- spoiler ---
  • direkt cappy portakal içmek daha pratik bir çözüm olabilir. aynı tadı veriyor zira.
hesabın var mı? giriş yap