• ”uzmanlar sağlıklı dişler için şekerli yiyecekler, beyaz şeker ve beyaz unu mümkün olduğu kadar azaltacak bir diyetin yeterli olduğunu belirtiyorlar.” neyin kafasını yaşıyor bu uzmanlar anlamak mümkün değil. o dişler bir şekilde fırçalanacak arkadaş. sonra foseptik gibi kokan ağızla gezer ortalıkta o uzmanlar...
  • diş macunu sevmeyenlerin sığındığı bir teori. (bkz: sis atman mübarekler)
  • fluorid'dir. fluorid zehirli bir maddedir, ağzımızdaki bakterileri öldürsün de dişlerimiz korunsun diye diş macununa konur. ama bakteriler için olduğu kadar bizim vücut hücrelerimiz için de zararlıdır. o yüzden diş macununu yutmayın fazla.

    onun dışında, insanların aptallığının, koyunluğunun vs. sebebi, muhtemelen fluoridli diş macunu değil, kafalarını kullanmaya üşenmeleridir.
  • bir diş hekimi adayı olarak desteklediğim durum.şimdi efenim diş macununda florid dışındakilerin pek fazla önemi yoktur hatta diş macunu alırken içindekilerde florid yazan 2 tl'lik diş macununu almanız yeterlidir.florid diş minesinin remineralizasyonuna katkıda bulunurak çürük oluşumunu önler.diş fırçalama konusunda da önemli olan mekanik temizliktir.sonuç olarak floridsiz diş macunu daha fazla çürük daha fazla hasta demektir.florid kötü pis kaka.bak ben kendimi bildim bileli dişimi fırçalarım her tarafım zehir doldu.cık cık cık çok kötü çok...
  • "uzmanlar sağlıklı dişler için şekerli yiyecekler, beyaz şeker ve beyaz unu mümkün olduğu kadar azaltacak bir diyetin yeterli olduğunu belirtiyorlar." kısmında saçmaladığına kesin kanaat getirdiğim komplo teorisi.
    dişlerimizi fırçaladıktan sonra 20 dk içinde pellikıl denilen bakterisiz tabaka oluşur ve ardından plak oluşumu başlar. 8 saat içinde ilk bakteri kolonizasyonu görülür ve devamında bakteri miktarı ve plak kalınlığı git gide artar. dişlerimizi fırçalamadığımız sürece mikroorganizma miktarı artmaya devam eder ve bunun sonu çürüğe doğru gider. bu bahsi geçen bakteriler sadece şeker ve unla beslenmiyor. götüme girmeyecekse bunu söyleyen uzmanın uzmanlığına seve seve sıçabilirim.
hesabın var mı? giriş yap