• yapmaması gereken bir mesleği yapıyordur.
  • devletlerin verdikleri eğitimin amacı, tek tip, itaatkar toplumlar yetiştirmektir. verilen eğitimin sonucunda kurallara uyan ideal bireyleriniz hazırdır.
  • peki sen odanda otururken baskın yapar gibi çat kapı giren birinin hareketini hoş karşılar mısın?

    o tıklamanın amacı kendını hazırlamak geleni düzgün bir şekilde karşılamaktır. "ahaha nasılda çaldırdım kapıyı ooh egom tavan" değildir.
  • su baslikta saygi gostermek nedir bilmeyen baya insan evladi varmis.

    yapilmasi gerekir ogrenci tarafindan, ogretmenin nasil oldugu onemli degil. saygi gosteceksin. eger ortada bir durum varsa sonra hakkini savunacaksin.
  • ben orta halli bir ailenin büyüklerine saygı mottosu ile büyütülmüş bir çocuğu olarak hep öğretmenlere saygılı durdum öğretmenimin benim için olumsuz bir sözü beni psikolojik olarak mahvederdi. yani anlayacağınız öğretmene sorun çıkarmayan söz dinleyen ders çalışan bir tiptim ama öğrencilik hayatım boyunca öyle leş öğretmen profilleri gördüm ki sonuçta öğretmen de bir insan ve kendini geliştirmediyse leş bir karakter olması da kaçınılmaz. şimdi öğrencilik hayatım boyunca iki öğretmen profilinden nefret etmiştim. birincisi dinci tayfa. bu dinci tayfa öğrencileri onların ailelerinin dine verdiği öneme göre kendi kafasında sınıflandırıp ona göre yaklaşır ona göre davranırdı. kız öğrenciye mesafeli dururdu falan. öğrencinin annesi kapalı değilse kafadan o öğrenci 1-0 yenikti onun gözünde. öğrencinin dine yakınlığı bu tip öğretmen için daha önemliydi. adam matematik ya da kimya öğretmeniydi ama onun için öğrencinin din bilgisi daha önemliydi. cemaatlerle de ilişkileri olurdu genelde. anlayacağınız hiç olmaması gereken bir tip öğretmen olmuştu. bir de bekar kadın öğretmen sorunu vardı bunların yaşı ilerledikçe o derece gaddarlaşırlardı. öğrenciye yaklaşımları korkunçtu. saçma sapan tiplerdi. tabii bunların yanında psikolojisi bozuk öğretmenler ya da babası asker olup da öğrencileri de asker gibi yetiştirmeye çalışan manyakları da görmedim değil. ayaküstü öğrenciye sen dün derse niye gelmedin diye okkalı okkalı tokatlar atan disiplini öğretmenlik sanan korkunç suratlı iğrenç gözlüklü leş kadın öğretmenler(?) gördüm. suratlarından nursuzluk akardı. derse gelmediyse öğrenci kır notunu geç ulu orta insan içinde tokatlamak nedir millet hırsıza arsıza dokunamıyorken gariban çocuğa çatur çutur tokat bak gene hatırladıkça çok kötü sövmek geldi içimden. çok ilginçtir şimdi bi ortalama yapacak olsam 10 berbat öğretmen profilinin 7 si maalesef kadındı benim gördüğüm halbuki erkeğin daha kötü bir öğretmen olmasını beklerdim ama tam tersiydi. kısacası öğretmenlik zor meslek ama 80 kusağı olan benim gördüğğm öğretmen profilini ben de hiç sevmedim sevemedim hatta 24 kasım öğretmenler gününde kendimi küfretmemek için zor tutarım ki dediğim gibi ben bir öğretmen için eğitmesi en kolay öğrenci profillerinden biriydim.
  • yapılması gereken bir harekettir. o çocuk o zamandan sonra kapıyı çalmadan çat kapı bir yere girme alışkanlığından kurtulmuş olur.

    bana da ilkokul öğretmenim yapmıştı. dersimi aldım. şimdi evdeki boş tuvalete bile kapıyı çalarak giriyorum. eyvallah hocam...
  • ofiste kapali kapimi pat diye acan mudurlere, personele, stajyere hic ugramamis ogretmendir. bir kapi kapaliysa, acilmadan once calinir. kapali tuvalet kapisini bile calmadan zorlayan barzolar var bu memlekette.
  • önemli bir detaydır fakat öğretmenin bunu suistimal edip etmemesine göre değişir. kendisi için istiyorsa yavşaktır. hayatında kullanacağı bir biçimde kastediyorsa mantıklıdır. ileride başkalarıyla beraber yaşadığında, kurumlarda, gerekli yerlerde kapıyı çalmayı öğrenmesi gerekir
  • benimdir. burda amaç ego okşamak değildir. hicbir şeye egosu yetmeyen, ömrü boyunca kapı çalmayı ogretemeyecek kişinin ego olarak tanımlaması normaldir.
    tum devlet dairelerinde ve üst makamlara girerken kapı çalınarak girilir odaya. biz normal insanlar bunu bilir ve öğretiriz. ama misal öküzler ahıra girerken kapı falan calmazlar çünkü öküz olmak bunu gerektirir. insanlar içinse durum tam tersidir. "normal insanlar"
  • sırf lisede 'aynen' kelimesini kullandım diye yapmıştı bunu bir öğretmen. örnek verince 'evet evet aynen öyle' tarzı bir şey söylemiştim meğer aynen kelimesine kılmış. dersin ortasında beni hafızasından silmek mi istedi ne yaptıysa pat diye bunu istedi benden. ya da hep yapmak istedi ama yeri gelmedi, beni denek olarak kullandı böyle saçma bir şekilde.
hesabın var mı? giriş yap