• gelen zamlar artık pes dedirtiyor. enflasyonun artışı hazır yemek fiyatlarını da uçurdu. bir lahmacun 12 lirayken ve kimse de bir lahmacun ile doyamazken dışarıdan yemek söylemek artık imkansız hale geldi. insan arada bir kendini şımartmak için söyleyebilir tabii ki.
  • üstteki yazar arkadaşa fazlasıyla katılıyorum. anlıyorum esnaf zor durumda ama olan yine gariban vatandaşa oluyor. çoğumuzun maaşına komik rakamlarla zam gelmişken, 30 tl'nin altına bir hamburger menü yenemez oldu. 4 kişilik bir aile olarak farklılık yapıp dışarıdan istediğinizde en az 100 tl'yi gözden çıkartmak gerekiyor. gerçekten üzücü bir durum.
  • bir ara hakikaten haftada birkaç kez söyleyebiliyordum. hatta getir'in ilk zamanları yaptığı indirimler çok iyiydi. şimdi çakal esnaf uyanmış, önce şişiriyor fiyatları. getir'de saçma sapan müdavim bilmemne ile çanak tutuyor. yemeksepeti zaten çoktan fiyat avantajını yitirmiş vaziyette.

    evde de pek bir şey pişirmeyi beceremediğim için bu aralar zorunlu diyet uyguluyor gibiyim. enflasyon diyeti olsun adı. siz ayda 10 kilo kaybederken paranız da %10 değer kaybetsin.

    ülkede herkes üçgen şeklinde birbirine taktığı için illa ki bir günah keçisi buluyor.
  • kaç gündür aş eriyormuş gibi canım ıspanak istiyor. genellikle dondurulmuşunu alıp yapıyorum fakat günlerdir ona bile enerjim yok öylesine çalısıyorum . dün aksam saat 20:30da işten eve dönüyorum kollarım artık tutmuyor, yol üstünde ev yemekleri satan bir yere sorayım dedim ıspanak var mı. var abla dedi dolapta sabah yapmıs hiç satmamış . ilk sana açıyorum. neyse paketledi verdi , o kadar çok canım istiyor ki ısıtmasını bile istemedim. velhasıl fiyatını sordum sesi hafif kısılarak 30 tl abla dedi , artık söylerken utanıyoruz valla. arkadaşım sen niye utanıyorsun ki dedim başkaları adına utanacaksan yine utan da . asgari ücretle orda çalışan eleman olarak 1 tabak ıspanağın 30tl olmasından utanacak son kişi sensin . valla lanet olsun .
    edit: gelen mesajlar ve entryler üzerine editleme ihtiyacı duydum. herkes gercekten çok hamarat çok tutumlu çok zeki hepinize birer maşallah. fakat entryde açıkça o gün çok yorgun oldugumu ve yemek yapamayacak durumda olduğumu belirtmişim. zaten normalde yemegi kendim yaptığım için dışardaki fiyatların bu derece olması beni şok etti. ayrıca bence asıl bindirim bu ev yemeklerinde oluyor ya da olmuş .tabii ki en güzeli yemeginizi daha pahalıya gelecek bile olsa bildiğiniz malzemeler ile temiz temiz evde yapıp yemenizdir eğer söyleyeceginiz şey çok özel ve spesifik değilse. herkese yemek tarifleri için tesekkür ederim ama konu bu değildi.
  • çok uzun zaman sonra dışarıdan birer hamburger söyledik. 2 hamburgere 80 lira verdiğimiz yetmiyormuş gibi bir de midemiz yandı, saatlerce ağrı çektik. alışmışız evde yiyip içmeye, işe bile evden yemek götürmeye. artık sipariş edilen yiyecekler hem pahalı hem de kötü. düzenli şekilde dışarıdan beslenenler bir kaç seneye mideyi ele alırlar benden söylemesi.
    tanım: bir imkan durumu.
  • haftada en az 3 gün dışarıdan söylüyoruz.
    fiyatlar da gayet uygun.
  • evde hazırladığım akşam yemeği maliyeti olmuş 25 lira
    ya ne olacağdııı?
  • doğru önerme. özellikle yemeksepetinde bulunan işletmeler çok güzel fiyat bindirmişler.

    sürekli indirim joker kampanya falan kovalıyorum. 15 liradan ucuz lahmacun yok, gün boyu çalışan insanın akşam eve gelip yemek yapması extra iş.

    geçen ay 30 liraya yediğimiz menü bu ay 40 lira. küçük boy pizzalar bile ateş pahası. artı olarak porsiyonlar çocuk doyurmaz.
  • lahmacunun 14 lira olduğu ülkede dışardan yemek yemek dayak yemek gibi bir şey. boku çıktı boku. taş yedirecekler bize bu gidişle. o yüzden gidin reis gibi 1002 liraya sepet doldurun. dışardan yemek söylemek sizin neyinize ulan.
    (bkz: erdoğan'ın 1002 tl'ye dolan sepeti)
  • sabah evde tostunu yapıp işyerine götüren varoş kıza artık laf etmezsiniz.
hesabın var mı? giriş yap