• badly drawn boy'un the hour of bewilderbeast albumunun en bilinen ve saglam $arkilarindan, parcalarindan* . hatta utanarak ekliyorum ki "hayallerden kuruntulardan kurtulmak" anlamina geliyor . sonunda cok guzel bir de geci$i vardir .

    *

    seems you've created your own illusion
    fuelled by an image of me
    i couldnt stay at your side,
    i wouldn't be right
    a picture that i just don't see

    why'd you have to make it so complicated
    can't it just be beautiful
    i don't wanna stifle your flight
    i didn't mean to fall in love

    always in pursuit of the perfect people
    oh that i can see it shows
    but there's just an innocence in you
    i wanna wring out
    i know it can be beautiful

    but i don't wanna part of some situation
    i don't wanna be in that boat
    i don't wanna stifle your flight
    i didn't mean to fall in love

    seems you've created your own illusion
    fuelled by an image of me
    i couldn't stay at your side
    i wouldn't be right
    a picture that i just don't see

    *
  • badly drawn boy'un newyork sokaklarında bi taksiyi (yannış yazmadım evet taksiyi) ve aynı zamanda taksi şoförünü canlandırdığı klip ve şarkısı..
  • badly drawn boy üstünde taxi yazılı sarı bi tshirtle insanları sırtlayıp koşar adımlarla götürür gidicekleri yere.kendini öle kaptırmıştırki yol kenarında beklediği için polisten ceza bile alır.klibin sonunda taşıdığı kız,onu ve gitarını sırtına alır,yürür..
  • abba'nin ring ring albumunun 3. $arkisi.

    changing, moving, in a circle
    i can see your face in all of my dreams
    smiling, laughing, from the shadows
    when i hear your voice i know what it means
    i know it doesn't matter just how hard i try
    you're all the reason for my life
    disillusion, disillusion's all you left for me

    how can i forget you when my world is breaking down
    you're all i had, you're all i want
    disillusion, disillusions now, that's all i have

    wishing, hoping, chasing shadows
    did i see your face somewhere in the crowd
    thinking, wondering, what you're doing
    i can't stop myself from crying out loud
    they say my wound will heal and only leave a scar
    but then, they never shared our love
    disillusion, disillusion's all you left for me

    how can i forget you when my world is breaking down
    you're all i had, you're all i want
    disillusion, disillusions now, that's all i have
    disillusion, disillusions now, that's all i have
  • bir neviderin hayalkirikligi. insanin birseylere inanip da daha sonra bu ideal peshinde yaptigi seylerin bos oldugunu ya da inancinin yanlis oldugunu gormesi ile geldigi ruh hali.
  • (bkz: estranged)
  • aynaya bakip istedigini gormek
  • melodik death metal'den çok daha eklektik bir muzik icra eden ve melodeath'in yani sira yeni nesil amerikan metali tadlari da sunan, prog metal ve çok az da olsa yer yer prog rock'a da goz kirpan bir grup. 1 senedir filan bu grubu klasifiye etmeye calisiyorum ama siz hiç blastbeat ile giden bir parcanin icinde aniden giren porcupine tree vari bir bolum duymus muydunuz? hele bir de bu kadar siritmayan, homojen bir sekilde... boyle hasta bir grup iste disillusion. bu gruba sadece melodeath * demek haksizlik olacaktir kanimca. modern extreme metal'in opeth ruhu ile yazilmis hali gibi bir benzetmenin çok da yanlis olmayacagi kanaatindeyim.

    back to times of splendor ile kanimca 2004'un en basarili metal albumlerinden birinin altina imza atmis, gercekten de mukemmel bir grup. arkasinin da gelecegine inanmak istiyorum.
  • hayal dünyasinda misil misil uyuyan insanin, aniden uyanmasi; titreyip kendine gelmesi. çesitli hayallerinin, sangir sungur kirilmak marifetiyle yok olmasi. gerçeklerle karsilasip "hmmm" deme ani.

    isin ilginç tarafi (yani bana ilginç geliyor, düsündükçe, uykularimi kaçirmaktan kendimi alamiyorum. neyse, isin ilginç tarafina gelirsek...) bu disillusion, telaffuz olarak "the solution"a çok benzemekte. yani yüksek sesle "disillusion" diyince, sanki "the solution" diyormusum gibi oluyor. acaba gerçekten çözüm, hayal kirikliklarinda mi? hayallerden uyanip, gözleri kocaman açmakta mi?

    simdi sorarim; bu disillusion ile the solution kardeslerin telaffuz benzerligi bir tesadüf mü? hmmm. hiç sanmiyorum... disillusion is the solution.*
  • gloria adında bir bok(albüm demeye dilim varmadı) çıkararak şoklar içinde bırakan grup. kirli-kuru gürültü altında deneme yapmaya çalışılmış, üç-beş grup kimi yerlerde feci araklanmış, vokalin burnu tıkalı kalmış, efektlerde boğulmuş, samplelar peydah olmuş albüm boyunca ve ölmüş grup. allah rahmet eylesin. back to the splendor'da da sürüyle grubun tadı kokusu geliyordu ama mükemmel bir birleşim içindeydi ve kendi koyduklarının altında kaybolup gidiyordu. ama gloria denen bu bok, "bok bok bok"tur efendim dinleyip de küfretmeyiniz. yazıktır...

    not: ulan keşke şu gloria'yı dinlemeden bir yorum yapaydım demeden de edemedim şimdi. dinleyiniz, dinletiniz back to the splendor'ı, yenisini denemeyiniz kesinlikle.
hesabın var mı? giriş yap