• pkk'nın geri çekilmesiyle ilgili olarak ırak dışişlerinin yaptığı "topraklarımızda silahlı gruplar istemiyoruz" açıklamasına jet açıklama ile karşılık vermiştir

    "endişe edilmesi yerine mutlu olmak lazım. zaten pkk'lılar irak'tan geldiler ve dönem dönem irak'a girip, çıkıyorlardı. şimdi mi sorun oldu?"

    bu nasıl bir dil lan? "ne oldu zorunuza mı gitti" tadında bir diplomatik dil var da bizim mi haberimiz yok.
  • 2011 yılı meslek memurluğu (diplomatlık) sonuçları listesindeki isimler sahabeye taş çıkarıyor:

    http://www.mfa.gov.tr/…-iliskin-duyuru-liste.tr.mfa
  • devletin en önemli üç bakanlığından biri olduğu halde, ülkemizde bütçeden aldığı pay diyanet bakanlığının yarısından bile az olan bakanlığımız, hal böyle olunca tek dış sorunlarda tek yapabildiği gelişmeleri kaygıyla izlemek olan bakanlık...
  • resmi olarak turkiye cumhuriyeti ile uzaktan yakindan alakasi olmayan, terorist hamas'in payandasi bir orgutun israil devleti'nin ambargosunu delerek gazze'ye destek verme (destegin amaci belli degil, askelon'a ve hayfa'ya daha leziz roketler atabilsinler diye olabilir) amaciyla giristigi operasyonun hamisi olmayan turkiye cumhuriyeti yurutme organi birimi.

    vermesi gereken tepkiyi usturuplu bir bicimde diplomatik olarak vermistir. ki daha olayin uzerinden en fazla 3-4 saat gecti ulan, daha nasil bir tepki vermeliydi merak ediyorum. f-16'larla bomba mi yagdirsaydi gunes dogar dogmaz, sevinip el cirpardiniz kimbilir? heralde iki paralik mucahit bozmalari kendilerini aciz olarak nitelemesin diye su dunyadaki butun yahudileri bogazlayarak oldurmesi falan gerekiyor.

    bu topraklarda yuzyillardir hukum suren bir ulkenin disisleri bakanligidir.
    dostuna aci sozun nasil soylenecegini, sitemin nasil edilecegini bilmesi gereken bakanliktir.

    bolgede kimin dostu kimin dusmani oldugunu, kimin cagdas demokratik degerlere saygili kiminse ajitatif terorun pesinde yuzyillik soykirim hulyalarini kovaladigini da anlayacak olan disisleri bakanligi'dir.
  • torpilin en az geçerli olduğu bakanlıktır. meslek memuru bürokrat olabilmek için siyasal bilgiler, iktisadi idari bilimler veya hukuk fakültelerinden mezun olup kpssden babalar gibi 85 puan alıp dışişleri sınavlarına müracaat edilir. sınava giriş koşulu bunların yanında 31 yaşından gün almamaktır ve sınava 3 kez giriş hakkınız vardır. burada yabancı dilinizde (ingilizce veya fransızca zorunludur) kompozisyon yazarsınız daha sonra türkçe yabancı dil çevirisi ardından türkçe kompozisyon yazmanız gerekir son olarakta yabancı dili türkçeye çevirmelisiniz, bu dört sınavdan da en az 70 puan aldığınız zaman yazılı sınavı başarıyla tamamlayıp sözlü sınava giriş için hak kazanırsınız. henüz her şey yeni başlıyordur. sözlü sınavda 6 farklı kutudan birer soru çeker ve yanıtlarsınız. bu 6 kutunun ilkinde siyasi tarih, uluslararası politika ve osmanlı tarihi yer almaktadır. ikinci kutuda karşınıza uluslararası hukuk ve devletler özel hukuku çıkar. üçüncü kutuda siyasal anayasal hukuk soruları selamlar sizi. dördüncü kutuda medeni hukuk ve insan hakları sorularıyla uğraşırsınız. beşinci kutuda türkiye ekonomisi ve kamu maliyesinden sorular zorlar. sona yani altıncı kutuya gelindiğinde ise karşınıza genel kültür çıkar. bu 6 sorudan da en az 70 puan almalısınız ki başarmışsanız 2 yıl merkezde görevlendirilirsiniz, 2 yıl sonunda asaleten atanmaya hak kazanıp dünyanın en ucra köşesine yollanırsınız. 2 yıl en ucra köşede 3 yıl da daha az ucra köşede çalıştıktan sonra tekrar merkeze dönersiniz. bundan sonra da her yurt dışı görevlendirmeniz 4 yıl olur, artık ucra köşelerden daha fazla insan görebileceğiniz ve temiz su içebileceğiniz ülkelerde görev almaya başlarsınız. şimdi ister istemez kafalarda soru işareti oluyor sözlü sınav ile ilgili, bakıyoruz mezun olunması gereken fakültelere, iktisat, işletme, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ve hukuk. iktisat, işletme mezunu ne anlar siyasi tarihten, medeni hukuktan, yine aynı şekilde siyaset bilimi bölümünü okuyanların ne işi olur medeni hukukla, şimdi en şanslı hukuk fakülteleri gibi gözüküyor ama onlarında siyasi tarihe pek ağırlık verdiğini düşünmüyorum. yani kısaca dışişlerine girebilmek için hayvan olmak gerekir.
  • 27 kasim 2006 tarihinde, disisleri idari memuru alimi psikolojik testinde, allaha inaniyor musunuz, 5 vakit namaz kiliyor musunuz, gunde 2 kere kuran okur musunuz gibi sorulmasi ve cevaplayanin afise edilmesi uygun olmayan; tartismali* sorular sormus dini butun kurum.

    *:bir bassavci tanidigim ve avukat olan babam, sinavin orjinalinin elinde olan birinin iptali icin dava acabilecegini, kabul olma olasiliginin yuksek oldugunu soyledi.
  • bu tarih itibariyle gelmiş geçmiş en iyi dış işleri bakanına sahip olduğunu düşündüğüm bakanlık (bkz: ismail cem) (bkz: dört dünya kupası gördüm böyle bakan görmedim)
  • eğer sözü edilen "türkiye cumhuriyeti dışişleri bakanlığı" ise devlet politikası nedir az çok bilir. hangi siyasi görüş ya da ideoloji altında olursa olsun savaş çığırtkanlığı ve mantıksızlık bu kurumun eylemlerinin dışında yer alır.
  • (bkz: hariciye)
  • recep tayyip erdogan basbakan olursa, su anki bakani yasar yakis'in, yerine abdullah gul'un getirilecegi soylenen bakanlik.
hesabın var mı? giriş yap